Kryddig sötpotatissoppa


Marlborough Estate Sauvignon Blanc Rosé
Torr, mycket frisk, aromatisk smak med inslag av röda vinbär, krusbär, smultron och svartvinbärsblad. Läs mer…
Du behöver
Kryddig sötpotatissoppa
2 msk olivolja
1 stor lök finhackad
2 vitlöksklyftor, krossad
1 färsk röd chili
450 g butternutpumpa, skalad och hackad
3 sötpotatisar, skalade och hackade
225g tomater tärnad
1,7 liter varm grönsaksbuljong
Halv kruka hackad färsk koriander
Gräddfil
Sötpotatis är inte bara nyttigt utan även härligt mättande och passar bra nu när vårvärmen inte riktigt är här ännu.
Gör så här:
Värm oljan i en stor kastrull på medium värme och stek löken i 10 minuter eller tills den är mjuk. Tillsätt vitlök och chili och låt fräsa i 2 minuter.
Höj värmen något och tillsätt squash, sötpotatis och tomater och fräs i 5 minuter. Tillsätt grönsaksbuljongen, lägg på locket och koka. Minska värmen och låt soppan sjuda i 15 minuter eller tills grönsakerna är mjuka.
Låt soppen svalna lite, kör den sedan med en mixer eller i en matberedare tills den är slät. Värm upp soppan försiktigt och servera med koriander och gräddfil.
Till denna mustiga och kryddiga soppa vill vi ha ett friskt och fräscht vin som har en skjuts i syran.
Marlborough estate Rose blir här en perfekt kombination.
Hoppas det smakar!