Jordärtskockssoppa med krispig garnering
Krämig och smakrik jordärtskockssoppa med krispig garnering – en perfekt förrätt eller lättare middag. Lättlagad och elegant soppa som imponerar på gästerna. Serveras med ett matchande vin för bästa smakupplevelse. Läs receptet här


Chardonnayburk (Nyhet)
Ungdomlig, mycket fruktig smak med inslag av galiamelon, gula äpplen, mango och apelsin. Läs mer…
Du behöver
Jordärtskockssoppa
500 g jordärtskockor
3 potatisar
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1 1/2 dl vitt vin
1/2 l vatten
2 hönsbuljongtärningar el. grönsaksbuljongtärningar
3 dl vispgrädde
salt
svartpeppar
Garnering
krasse
stekt pancetta
krutonger
chiliflakes
olivolja
Skala jordärtskockan och potatisen. Skär i bitar.
Hacka löken och finhacka vitlöken.
Fräs ingredienserna med smör i en tjockbottnad kastrull, häll sedan på vinet och låt allt koka ihop i ca 1 minut.
Tillsätt vatten och lägg i buljongtärningarna. Rör om. Låt koka i 15 minuter, tills allt är mjukt.
Hacka löken och finhacka vitlöken.
Fräs ingredienserna med smör i en tjockbottnad kastrull, häll sedan på vinet och låt allt koka ihop i ca 1 minut.
Tillsätt vatten och lägg i buljongtärningarna. Rör om. Låt koka i 15 minuter, tills allt är mjukt.
Mixa sedan soppan med en stavmixer eller i en matberedare. Tillsätt grädden och värm upp.
Garnera och servera tillsammans med ett fruktigt vitt vin så som Chardonnayburk som är en fin matchning till denna soppa!
Hoppas det smakar!