Jordärtskockssoppa med krispig garnering

Krämig och smakrik jordärtskockssoppa med krispig garnering – en perfekt förrätt eller lättare middag. Lättlagad och elegant soppa som imponerar på gästerna. Serveras med ett matchande vin för bästa smakupplevelse. Läs receptet här

Chardonnayburk (Nyhet)

Art.nr. 2012012

Chardonnayburk (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Ungdomlig, mycket fruktig smak med inslag av galiamelon, gula äpplen, mango och apelsin. Läs mer…


Du behöver

Jordärtskockssoppa

500 g jordärtskockor
3 potatisar
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1 1/2 dl vitt vin
1/2 l vatten
2 hönsbuljongtärningar el. grönsaksbuljongtärningar
3 dl vispgrädde
salt
svartpeppar

Garnering

krasse
stekt pancetta
krutonger
chiliflakes
olivolja

Skala jordärtskockan och  potatisen. Skär i bitar.
Hacka löken och finhacka vitlöken.
Fräs ingredienserna med smör i en tjockbottnad kastrull, häll sedan på vinet och låt allt koka ihop i ca 1 minut.
Tillsätt vatten och lägg i buljongtärningarna. Rör om. Låt koka i 15 minuter, tills allt är mjukt.
Mixa sedan soppan med en stavmixer eller i en matberedare. Tillsätt grädden och värm upp.
Garnera och servera tillsammans med ett fruktigt vitt vin så som Chardonnayburk som är en fin matchning till denna soppa!
Hoppas det smakar!

Föregående inlägg