Jordärtskockssoppa med krispig garnering

Du behöver

Jordärtskockssoppa

500 g jordärtskockor
3 potatisar
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1 1/2 dl vitt vin
1/2 l vatten
2 hönsbuljongtärningar el. grönsaksbuljongtärningar
3 dl vispgrädde
salt
svartpeppar

Garnering

krasse
stekt pancetta
krutonger
chiliflakes
olivolja

Skala jordärtskockan och  potatisen. Skär i bitar.
Hacka löken och finhacka vitlöken.
Fräs ingredienserna med smör i en tjockbottnad kastrull, häll sedan på vinet och låt allt koka ihop i ca 1 minut.
Tillsätt vatten och lägg i buljongtärningarna. Rör om. Låt koka i 15 minuter, tills allt är mjukt.
Mixa sedan soppan med en stavmixer eller i en matberedare. Tillsätt grädden och värm upp.
Garnera och servera tillsammans med ett fruktigt vitt vin med fatkaraktär. Eden garden of dreams är en fin matchning till denna soppa!
Hoppas det smakar!

Föregående inlägg