Chilli cheese fries och carpone durif

Carpone Durif (Nyhet)

Art.nr. 262301

Carpone Durif (Nyhet)

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Nyanserad, fruktig smak med tydlig fatkaraktär, inslag av plommon, choklad, svarta vinbär, kaffe, lakrits och vanilj Läs mer…


Du behöver

Chilli

1 msk olja
1 rödlök, hackad
2 vitlöksklyftor, krossade
500g köttfärs
2 tsk Chili och paprikapasta
1 msk tomatpuré
400 g hackade tomater på burk
2 tsk mald spiskummin
2 tsk mald koriander
400 g kidneybönor
Worcestershire sås
80 ml vatten
1 köttbuljongtärning
50g pancetta i små kuber

Pommes

Pommes, restaurangstyle, typ aviko
150g mogen cheddarost, riven
½ kruka koriander
150g lätt crèmefraiche
1 lime, i klyftor

Gör så här:

För att göra chilin, värm oljan i en stor, tjock panna. Tillsätt lök och vitlök och koka tills det mjuknat. Öka värmen och tillsätt färsen. Rör om i pannan med en träslev, bryt ner alla stora bitar, tills den fått färg.

Tillsätt chili- och paprikapasta, spiskummin, tomatpuré, tomater, kryddor och en skvätt Worcestershiresås. Smula över buljongtärningen och tillsätt 80 ml vatten och krydda väl. Låt koka upp, täck sedan med ett lock och koka på låg värme i 1 timme, rör om då och då tills det tjocknat och tillsätt mer vatten om det behövs.

Tillsätt kidneybönor och färsk koriander till köttblandningen och koka utan lock i 10 minuter till. Ta av från värmen och ställ åt sidan. Stek pancettan och ställ åt sidan.

Sätt ugnen enligt pommes frites förpackningens instruktioner. När pommesen nästan är klar så förflytta till ett ugnsfast serveringsfat alternativt en lite mindre ugnsform. Lägg över pommes frites och strö över hälften av osten tills den smält. Därefter fördela ut chillin över pommes frites, resten av osten och grädda tills osten bubblar och har smält. Strö över koriander, pancetta och klicka ut gräddfil samt pressa limeklyftor över.

Om ni har en grill samt fritös så gör så här i stället.

Förbered pommes Friesen under tiden. Skär potatisen i 5 mm tjocka stavar. Lägg i lager mellan ark av kökshanddukar och låt stå i 10 minuter (detta hjälper till att ta bort överflödig fukt).

Hetta upp oljan i en stor djup panna på medelhög värme. Fritera potatisen, i omgångar, tills den flyter upp till ytan och är gyllene. Ta bort med en hålslev och låt rinna av på en bricka klädd med hushållspapper; säsong.

Förvärm grillen till högsta inställning. Lägg upp pommes Friesen på ett stort serveringsfat och strö över hälften av osten. Grilla tills den smält.

Toppa pommes fritesen med chilin, strö sedan över resterande ost och grilla tills den bubblar och smält. För att servera, strö över koriandern och njut med gräddfil och limeklyftor för att pressa över.

I glaset har vi Carpone Durif


Föregående inlägg