Dallasburgare & Grilla grönare del 1

Francisco Gómez

Art.nr. 225501

Francisco Gómez

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Ungdomligt, fruktigt och kryddigt med inslag av mörka körsbär, plommon och örter. Läs mer…


79 kr

Du behöver

Dallasburgare

1 ½ dl valnötter
½ dl havregryn
2 burkar svarta bönor à 400 g, ca 6 dl kokta
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 msk majsstärkelse
1 msk sojasås
2 tsk paprikapulver
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad koriander
1 tsk senapspulver
1 tsk spiskummin
1 tsk salt
svartpeppar
olivolja att pensla med

Dallassallad

200 g vitkål
1 morot
1 syrligt grönt äpple
1 rödlök
1 dl krossad ananas
1 ½ dl majonnäs, t ex äggfri
salt
svartpeppar

Till servering

4 hamburgerbröd
skivad saltgurka
rostad lök

Vi frågade våra fina vänner på tidningen VEGO och Sveriges bästa och trevligaste vegopersonlighet Mattias Kristiansson om de hade ett par vegorecept som vi fick använda. De var fantastiskt snälla och skickade över fem recept om vi kommer publicera i fem delar!

Tack tack och glöm inte att prenumerera på världens bästa vegomagasin!

Här kommer receptet och Mattias beskrivning:

“När jag var liten brukade jag gå till en charkbutik nära där jag bodde och köpa något som de kallade för just Dallasburgare. Det var det godaste jag visste. Här är den vegofierade versionen som är minst lika god”

Dallasburgare

  1. Släng ner valnötter och havregryn i en matberedare och mixa fint.
  2. Häll av spadet från bönorna och skölj dem i vatten. Låt rinna av och släng ner i matberedaren. Mixa till en hyfsat slät puré. Skrapa sedan ner i en skål.
  3. Vänd ner gul lök och vitlök i bönröran tillsammans med majsstärkelse, sojasås, paprikapulver, oregano, koriander, senapspulver, spiskummin, salt och svartpeppar.
  4. Forma till fyra biffar och pensla med olivolja. Lägg på grillen tills de får en fin yta.

Dallassallad

  1. Strimla vitkålen och riv moroten grovt på ett rivjärn.
  2. Hacka äpple och rödlök fint.
  3. Blanda ihop vitkål, morot, äpple, rödlök, krossad ananas, majonnäs, salt och svartpeppar i en skål.

Montera till en fin måltid som på bilden.

Till denna smaskiga burgare matchar vi det ekologiska och vegancertifierade vinet Francisco Gomez!

Hoppas det smakar!


Föregående inlägg
Nästa inlägg