Grillad flankstek med Chimichuri

Cameleon Malbec

Art.nr. 658101

Cameleon Malbec

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Karaktär: Doften är kryddig och fruktig. Smaken är ihållande med en djup frukt och en behaglig rökighet med inslag av mörka bär, viol sötlakrits och vanilj. Vinet har en viss ekfatskaraktär för att förbättra strukturen. Läs mer…


89 kr

Du behöver

Grillad flankstek med Chimichuri

800g flankstek
2 dl färsk finhackad bladpersilja
1 dl färsk finhackad koriander
1 dl olivolja
1/2 dl citronjuice
3 msk finhackad schalottenlök
1 klyfta finhackad vitlök
1 röd färsk chili (använd efter smak)
Salt och peppar

Gör så här:

Ta fram köttet en timme innan grillning eller stekning så  köttet är rumstempererat. Salta och peppra innan.

En väldigt viktig detalj när det kommer till att grilla flankstek är att grillen är riktigt varm. Flankstek är en tunn köttdetalj, vilket innebär att den tillagas snabbt. Vi vill ha köttet medium-rare eller medium.

Grilla/stek på varje sida i 2-4 minuter (beroende på smak), när du är klar så låt köttet vila inlindat i smörpapper i 7-9 minuter.

Chimichurin kan du lätt tillaga innan du börjar grilla och ställa in i kylen. Det enklaste sättet att göra den på är att slänga ner all i en mixer. Var försiktig med chilin. Om du vill så kan du skrapa ur fröna ur chilifrukten innan du slänger den i mixern. Använd efter smak.

Vad du äter till bestämmer du själv. Köttet är jättegott att ha i tacos t ex.

Till denna kötträtt matchar vi med ett ekologiskt vin från Argentina, nämligen Cameleon Malbec! Argentinarna älskar sitt kött och denna kombination slår inte fel. Cameleon Malbec finns på hel och halvflaska samt bag in box.

Hoppas det smakar!


Föregående inlägg
Nästa inlägg