Grillad flankstek med Chimichuri

Viña Solorca Crianza

Art.nr. 2104-01

Viña Solorca Crianza

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Doft: Kraftfull mörk frukt med ton av mörka körsbär, björnbär, stänk av mycket mogna jordgubbar samt lätt kryddighet och toner av fat.
Smak: Stor och komplex fruktig smak där doften återspeglas även beträffande kryddighet och balanserad fatton. Kroppen är stor och helheten bär väl såväl tanniner som eldighet och det hela avslutas med en fin fruktsyrlighet.
Läs mer…


Du behöver

Grillad flankstek med Chimichuri

800g flankstek
2 dl färsk finhackad bladpersilja
1 dl färsk finhackad koriander
1 dl olivolja
1/2 dl citronjuice
3 msk finhackad schalottenlök
1 klyfta finhackad vitlök
1 röd färsk chili (använd efter smak)
Salt och peppar

Gör så här:

Ta fram köttet en timme innan grillning eller stekning så  köttet är rumstempererat. Salta och peppra innan.

En väldigt viktig detalj när det kommer till att grilla flankstek är att grillen är riktigt varm. Flankstek är en tunn köttdetalj, vilket innebär att den tillagas snabbt. Vi vill ha köttet medium-rare eller medium.

Grilla/stek på varje sida i 2-4 minuter (beroende på smak), när du är klar så låt köttet vila inlindat i smörpapper i 7-9 minuter.

Chimichurin kan du lätt tillaga innan du börjar grilla och ställa in i kylen. Det enklaste sättet att göra den på är att slänga ner all i en mixer. Var försiktig med chilin. Om du vill så kan du skrapa ur fröna ur chilifrukten innan du slänger den i mixern. Använd efter smak.

Vad du äter till bestämmer du själv. Köttet är jättegott att ha i tacos t ex.

Till denna kötträtt matchar vi med grillvinernas grillvin Solorca Ribera del Duero

Hoppas det smakar!


Föregående inlägg