Grillade lammlägg med rostade rotfrukter i ugn


Org de Rac Organic
Smakrikt, fruktigt och balanserat vin med karaktär av mörka bär, plommon, peppar, kryddor, choklad och fat. Läs mer…
Du behöver
Grillade lammlägg
4 lammlägg
1 morot
2 dl vitt vin
2 blekselleri
1 dl hönsbuljong
rosmarin
1 Bouquet garni
salt
peppar
4 klyftor vitlök
1 gul lök
Rotfrukter i ugn
Kålrot
Rotselleri
Palsternacka
Morot
Potatis (kan uteslutas)
Rödbeta (kan uteslutas)
Skivad vitlök
Olivolja
Timjan
Lammlägg är en styckdetalj som tar sin tid men som blir otroligt god och mör. Här lägger vi alla ingredienser i en stor gryta och avslutar precis vid servering med att grilla läggen.
Lägg och alla ingredienser i en gryta och låt koka på svag värme med lock i ca 6h. Gnid sedan in rosmarin tillsammans med salt och peppar innan bitarna grillas i ett par minuter.
Servera med rostade rotfrukter som gått ca 35-40 minuter i ugnen samt en rödvinsås. Tommy Myllymäki gör en galet god sås, ett tips är att steka med lite lammfett och putsbitar. Länk till såsreceptet finner ni här.
Vinmatchen är Org de Rac organic som verkligen passar utmärkt till lammrätter!