Grillat kebabspett med snabb marinad

Org de Rac Cabernet Reserve (Nyhet)

Art.nr. 251001

Org de Rac Cabernet Reserve (Nyhet)

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Fruktig, nyanserad smak med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, körsbär, choklad, kryddpeppar och örter. Läs mer…


119 kr

Du behöver

Lammkebab

500g lammkött
6-8 tjocka kvistar av rosmarin
2 röda lökar
2 röda paprikor

Marinad

1 msk rökt paprika
2 kryddnejlikor
½ tsk kumminfrön
2 tsk korianderfrön
2 msk hackad bladpersilja
Olivolja
Salt
Peppar

Gör så här:

Blanda kryddorna i en mortel och mal kryddorna till ett fint puder, tillsätt olja så att det uppstår en tjock kryddpasta. Skär bitarna i lamm till ca 2.5 cm tjocka kuber och lägg dem i en skål. Tillsätt kryddpastan och blanda väl. Låt sedan marinera i ca 30-60 minuter.

Skala löken och skär dem i klyftor samt skär paprikan i ca 2.5 cm tjocka bitar. Ta bort de lägre bladen från kvistarna med rosmarin och trä lamm, lök och paprika över kvistarna. (Det går även bra att använda grillspett)

Grilla sedan i ca 5 minuter eller tills en fin yta uppstår och köttet är rosa inuti.

Servera med dina favoritgrönsaker, en bit pitabröd penslat med vitlök och rosmarin!

Låt det smaka!

I glaset rekomenderar vi vårt ekologiska vin Org de Rac Cabernet Reserve!


Föregående inlägg
Nästa inlägg