Grillade hamburgare med halloumi och bacon-lökringar


The Great Bonza Reserve
Kompakt och intensiv doft med blåbärspackad frukt. Smaken har typiska australiensiska förtecken — eucalyptus samsas med plommon, blåbär, choklad och rostade fat. Allt tillsammans med mjuka men oblyga tanniner. Läs mer…
Du behöver
Hamburgare
600 g nötfärs
1½ dl vatten
1½ tsk salt
1 tsk finmalen vitpeppar
Ett par droppar liquid smoke
Halloumi och bacon-topping
200 g halloumiost
1 pkt bacon
1 stor gul lök
Cole slaw
0,5 vitkålshuvud, litet
1 morot
1 gul lök
1,25 dl majonnäs
1,5 dl gräddfil
1 msk vinäger
1 tsk fransk senap
1 tsk socker
salt och peppar
Gör så här:
Skiva halloumiosten i tjocka skivor. Skala löken, skär den i tjocka ringar och linda en baconskiva runt lökringens kanter så att baconet täcker lökens yta.
Blanda samman nötfärs, vatten, salt, peppar i en bunke. Smaksätt med liquid smoke efter behag. Grilla sedan hamburgarna på var sida ca 2 minuter över en inte allt för het grillvärme tillsammans med halloumiost och bacon-lökringar tills de fått fin yta.
Strimla vitkålen fint. Lägg strimlorna i ett durkslag. Häll kokande vatten över kålen två gånger. Låt kålen kallna. Skala och riv moroten. Skala och finhacka löken. Blanda samman morot och lök med vitkålen. Rör ihop majonnäs med kesella, fransk senap, fil, fruktsocker och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
Till denna läckra burgare dricker vi The Great Bonza, ett vin med solmogen frukt så som svarta vinbär och mörka körsbär. Ett vin med bra balans och struktur samt en viss fruktsötma. The Great Bonza har en naturlig fruktsötma och har mindre än 3g socker!