Örtstekt lammrostbiff med rökt vitlökssmör och ugnsrostade rotfrukter

Lammrostbiff går att tillreda på många olika sätt och blir nästan alltid bra och framförallt gott. Vardagslyx helt enkelt!

Cameleon Malbec

Art.nr. 658101

Cameleon Malbec

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Karaktär: Doften är kryddig och fruktig. Smaken är ihållande med en djup frukt och en behaglig rökighet med inslag av mörka bär, viol sötlakrits och vanilj. Vinet har en viss ekfatskaraktär för att förbättra strukturen. Läs mer…


89 kr

Du behöver

Lammrostbiff

500 g lammrostbiff
30 g smör
1 vitlöksklyfta
4 kvistar timjan
2 kvistar rosmarin
3 msk Rub; lika delar oregano, fänkålsfrön och rosmarin

Rökt vitlökssmör

1 vitlöksklyfta
50 g smör
Ca ½ msk krydda eller olja med röksmak
Salt och peppar

Rotfrukter

1 st palsternacka
3 potatisar
2 morötter
1 liten rotselleri

Gör så här:

Mortla samman kryddorna till rubben. Rista kappan på lammet och krydda med salt och peppar. Strö rubben över köttsidan. Stek lammet med kappan nedåt i en het panna tills kappan är gyllene. Tillsätt smör, vitlök, timjan och rosmarin. Ös lammet ca 1 minut, lyft ur det och slå fettet över lammet. Baka klart lammet i 130º varm ugn till en innertemperatur på 56º.

Skala och riv vitlöken till smöret, blanda samman med smör, och rökkrydda efter smak. Smaka av med salt och peppar. Skala och dela ner rotfrukterna. Lägg i ugnsfast form. Häll över flingsalt och olivolja. Baka av i ugn på ca 225º i 20-25 minuter rör om då och då.

Avsluta gärna med några droppar flytande honung och rör runt.

Till maten serverar vi det ekologiska vinet Cameleon Malbec som finns på de flesta  systembolag i hel och halvflaska samt bag in box!