Fatty St. Louis Slinger Hamburger Plate
En ikonisk diner-klassiker från St. Louis som kombinerar en saftig smashburger med stekt potatis, ägg och en generös skopa chili. Den ultimata comfort food-rätten som passar perfekt med ett smakrikt och fruktigt rödvin.


Q Malbec
Mycket fruktig smak med fatkaraktär, inslag av blåbär, sötlakrits, viol, björnbär, kakao och vanilj. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött Läs mer…
Du behöver
Chili
400 g nötfärs
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 burk krossade tomater (400 g)
2 dl kokta kidneybönor eller svarta bönor
2 dl köttbuljong
1 msk tomatpuré
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk chilipulver
Salt & peppar efter smak
Potatis och Ägg
4 stora potatisar, rivna (eller 500 g färdig hashbrowns)
2 msk smör
4 ägg
Burgare
400 g nötfärs (80/20 fetthalt)
Salt & peppar
1 msk smör till stekning
Topping
2 dl riven cheddarost
1 dl hackad vårlök
Jalapeños (valfritt)
Svartpeppar
Instruktioner
Förbered chilin:
- Stek löken i lite olja tills den mjuknar, tillsätt vitlök och fräs ytterligare en minut.
- Lägg i nötfärsen och bryn den ordentligt.
- Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, bönor, buljong och kryddor. Låt småputtra i 20-30 minuter tills chilin tjocknat.
Stek potatisen:
- Hetta upp smör i en stor panna och stek potatisen tills den är gyllenbrun och krispig, ca 15 minuter.
Gör burgarna:
- Forma färsen till fyra bollar, salta och peppra.
- Hetta upp en panna och pressa ut bollarna till tunna smashburgare. Stek ca 2 minuter per sida.
Stek äggen:
- Stek äggen i samma panna med lite smör. Gulan ska vara rinnig för bästa smak.
Montera tallriken:
- Lägg upp en portion stekt potatis på varje tallrik.
- Placera en smashburgare ovanpå, följt av ett stekt ägg.
- Skeda över generöst med chili och toppa med cheddarost, vårlök och jalapeños. Servera med ett rostat hamburgerbröd vid sidan.