Rumänska grilljärpar (Mici) med Tsatsiki och bakpotatis

Bonza Reserve

Art.nr. 6816-01

Bonza Reserve

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Kompakt och intensiv doft med blåbärspackad frukt. Smaken har typiska australiensiska förtecken — eucalyptus samsas med plommon, blåbär, choklad och rostade fat. Allt tillsammans med mjuka men oblyga tanniner. Vinet är smakrikt och generöst och passar perfekt till rätter som pulled pork eller ribs. Läs mer…


79 kr

Du behöver

Mici

300g köttfärs
300g fläskfärs
150g lammfärs
160 ml köttbuljong (ej koncentrat)
3 ml färsk timjan
3 ml paprikapulver
3 ml nymald svartpeppar
9 ml salt
80 ml kolsyrat vatten
1.6 ml bakpulver
3 vitlöksklyftor

Bakpotatis

Smör
Salt
Peppar

Tsatsiki

1 gurka
4 dl yoghurt
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
Salt och peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Borsta potatisen ren och gör små hål med en gaffel. Lägg potatisen på ugnsgaller och rosta i ca 1-1.5h beroende på storleken av potatisen. Värm sedan potatisen på grillen samtidigt som grilljärparna grillas

Gör Tsatsikin

Skölj och riv gurkan grovt på ett rivjärn. Lägg i en sil eller på dubbelvikt hushållspapper, salta och låt rinna av i ca 15 minuter. Riv vitlöksklyftorna. Krama ut vätskan ut gurkan och blanda vitlök, olja samt yoghurt. Blanda runt och smaka av med salt och peppar. Låt stå i kylen fram till servering.

Blanda alla ingredienser i en bunke tills de är väl blandade. Tillsätt bakpulver. Tillsätt sakta i en tunn stråle det kolsyrade vattnet, färsen ska vara fuktig men kunna behålla formen.  Forma ca 7 cm långa cylindrar med en omkrets på ca 2.5-3 och lägg på grillen i ca 10 minuter. Vänd var annan minut.

Servera tillsammans med en tsatsiki och bakad potatis.

Här har vi mycket smaker och behöver ett kompakt och smakrikt vin med mycket frukt och rostad fatkaraktär. Här är Bonza reserve den perfekta matchningen!