Möra chili och ölmarinerade revbensspjäll

Långhelg på väg och då hoppas vi att grillarna går varma. Här är ett het tips på ungsgjorda ribs som endast grillas på slutet vilket spar tid och ger mer plats till alla härliga tillbehör.

The Great Bonza Reserve

Art.nr. 6816-01

The Great Bonza Reserve

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Kompakt och intensiv doft med blåbärspackad frukt. Smaken har typiska australiensiska förtecken — eucalyptus samsas med plommon, blåbär, choklad och rostade fat. Allt tillsammans med mjuka men oblyga tanniner. Vinet är smakrikt och generöst och passar perfekt till rätter som pulled pork eller ribs. Läs mer…


Du behöver

Revben och kryddmix

1 kg Spareribs/Kampben
3 dl ljus öl

1 tsk torkad koriander
1 tsk rökt paprika
1 tsk kummin
1 tsk torkad vitlök
1 tsk chili

Glaze

0.6 dl Worcestershire
0.6 dl BBS sås (Sweet baby ray)
2 msk ketchup
2 msk olivolja

Skölj av revbenen under rinnande kallt vatten och torka av med hushållspapper. Lägg revbenen i en ugnsfast form.

Blanda alla ingredienser i en skål och grugga in kryddorna på bägge sidor av revbenen, lägg sedan revbenen i kylen och låt smakerna gå in ordentligt i köttet under ca 2 timmar.

Värm upp ugnen till 180 grader. Häll ölen i formen under revbenen och täck med aluminiumfolie. Baka sedan i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

Mixa samtidigt alla ingredienser till glazen i en skål. Ta bort folien och sätt ugnen på grill så att en läcker yta uppstår. Ungefär här är det dags att ha en bra glöd eller att sätta igång sin gasolgrill.

Pensla på ett generöst lager med glaze och grilla sedan i 5 minuter.