Bästa marinaden för lammkebab – Även fantastiskt till fläsk och kyckling!


Org de Rac Organic
Smakrikt, fruktigt och balanserat vin med karaktär av mörka bär, plommon, peppar, kryddor, choklad och fat. Läs mer…
Du behöver
Bästa marinaden!
3 ½ dl matlagningsolja
1.8 dl soja
0.9 dl Worcestershire sås
½ tsk salt, smaka dock av först då sojan tillför sälta
3 msk hackad persilja (2 torkad)
1 tsk nymald svartpappar
1 ½ dl vinäger
1-2 msk hackad vitlök
0.8 dl teriyakisås
1 ½ flytande honung
2 små finhackade salladslökar
Marinad är lätt att göra själv och blir mycket billigare. Detta är ett fantastistk gott grundrecept. Använd gärna det eller utgå från det när ni tar fram er egen hemliga mästarmarinad!
Lägg i alla ingredienser (utom salladslöken) i en köksmixer och låt den gå i ca 30 sekunder. Tillsätt sedan den hackade löken. Detta recept ger nästan 9 dl marinad och bör hålla upp till tre veckor i en återförslutbar glasflaska eller burk. Prova att marinera både lamm, kyckling eller fläskkött. Det blir lika gott!
Marinera i minst 30 minuter.
Gör ni lammkebab med marinaden så passar Org de Rac, vårt Lammvin, perfekt!