Broccolisoppa med serranoskinka och krispig lök

Org de Rac Reserve Chardonnay (Nyhet)

Art.nr. 7072901

Org de Rac Reserve Chardonnay (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

En komplex doft av rikt soldränkt aprikos, persika, nybakat bröd och rostade mandlar samsas med en välintegrerad fatkaraktär. I munnen friska citrustoner där lime utmärker sig, silkeslent och krämigt med en lång citruseftersmak som balanseras tillsammans med faten. Läs mer…


159 kr

Du behöver

Broccolisoppa

55g smör
1 gul lök, medelstor, fint hackad
55g mjöl
950 ml kycklingbuljong
450g broccoli
60 ml grädde
85 gram Serranoskinka
4 msk rostad lök

Gör så här:

Skär broccolin i mindre bitar. Skär även stammen i mindre tärningar. Sätt åt sidan.

Smält smör i en medium stor kastrull. Tillsätt lök och koka tills den är mjuk. Detta tar ca 8 minuter.  Tillsätt mjöl och rör tills det är helt upplöst vilket tar ca 1 minut.

Tillsätt sedan kycklingfond samt en deciliter vatten samtidigt som ni vispar. Låt koka upp och reducera sedan värmen tills det sjuder. Vispa lite då och då under 10 minuter.

Tillsätt sedan broccoli och låt sjuda. Tillaga därefter tills broccolin är mjuk vilket tar ca 20 minuter.

Flytta sedan över blandningen till en stor skål och fyll en mixer halvvägs upp och mixa sedan till en slät puré. Gör detta i ett par omgångar tills allt är blandat. För att låta värme komma ur så öppna det lilla locket på toppen och håll över en kökshandduk. För sedan tillbaka allt till kastrullen.

Tillsätt sedan grädde och värm upp på medium värme tills den är genomvarm. Samka av med salt och peppar. Samt toppa med Serranoskinka samt rostad lök

Vintipset till denna läckra soppa blir Org de Rac Chardonnay.

Hoppas det smakar!

 


Föregående inlägg