Mustig köttgryta och Cabernet Reserve från Org de Rac

Org de Rac Cabernet Reserve (Nyhet)

Art.nr. 251001

Org de Rac Cabernet Reserve (Nyhet)

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Fruktig, nyanserad smak med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, körsbär, choklad, kryddpeppar och örter. Läs mer…


119 kr

Du behöver

Mustig köttgryta

800g högrev
100g rökt sidfläsk
2 paket bacon i bitar
2 gula lökar, skivade
3 vitlöksklyftor,pressade
5 msk tomatpuré
3 dl gott ekologiskt vin
5 dl vatten
400g kantareller
1 grönsaksbuljong
0.5 dl kalkvfond
1 msk worchestershiresås
2 msk soja
1 skivad morot
1 liten rotseller, i små bitar
1 palsternacka, i små bitar
2 lagerblad
1 röd paprika
800g krossade tomater
1 tsk torkad timjan
salt och nymald peppar

Gör så här:

Putsa bort senor av köttet och skär det i bitar. Bryn bitarna i en stekpanna och för över till en uppvärmd gryta som gärna får vara av gjutjärn. Bryn inte allt kött på samma gång.

Fräs därefter sidfläsk och bacon och tillsätt till grytan. Stek lök och vitlök så att den blir mjuk och var försiktig med temperaturen. När löken är lätt genomskinlig och mjuk så är det klart. För över till grytan.

Höj temperaturen i grytan till medelvärme och fräs tomatpure ett tag. Tillsätt sedan vin, krossade tomater och vatten. Tillsätt lagerblad, svamp, buljong, soja samt fond samt worcestershiresås samt nymalen svartpeppar och torkad timjan.

Låt puttra i minst 2.5 timmar och tillsätt eventuellt vatten. Tillsätt mot slutet morot, palsternacka selleri samt salsiccia och låt puttra i ytterligare 25 minuter. Tillsätt därefter paprika och låt den tillagas i ca 5 minuter till. Smaka av med Salt och peppar samt garnera med färsk timjan.

Till denna härliga rätt rekommenderar vi vår nya lansering Org de Rac Cabernet Reserve. Ett lyxigt vin som står pall för alla härliga smaker i denna rustika och mustiga rätt!

Låt det smaka!


Föregående inlägg
Nästa inlägg

Toccasana Julep