Frank Meaker invald till Commanderie de Bordeaux!

Frank Meaker, källarmästare hos Org de Rac har blivit invald i Commanderie de Bordeaux, en internationell vinorganisation baserad i Bordeaux med ett uppdrag att sprida etos och kultur från denna kända vinregion.

Franks breda erfarenhet av vinframställning i Sydafrika, Frankrike, USA samt hans skicklighet i vingård och källare därtill kärlek till Merlot, en av de berömda druvsorterna i Bordeaux var ett par faktorer som ansågs göra Frank till en värdig medlem av Commanderie de Bordeaux Afrique du Sud.

Frank har haft ett finger med i branschen i över fyra decennier. Han studerade vid Elsenburgs jordbruksskola i Stellenbosch, precis som sin berömda farfar Paul Sauer från Kanonkop. Efter sin examen arbetade han för Distillers Corporation under banbrytande jättar som Julius Laszlo och Desiderius Pongrácz.

Frank gick sedan vidare som källarmästare hos L’Ormarins och Blaauwklippen, samt även i spetsen för vinframställning på stora företag som Trawal Winery och Wellington.

Driven av en längtan att uppleva Bordeaux och inspirerad av merlotdruvan, arbetade Frank i Pomerol, skördade hos Château Mazeyres och Château Fonroque under 2010 vilket var mycket lärorikt.

Idag är Frank källarmästare och VD på Org de Rac, en vingård som specialiserat sig på ekologiska viner. Han betraktas som en av Sydafrikas sanna Merlot-specialister och experimenterar med variationer av kloner och terroir och agerar som en högt ansedd rådgivare till landets nya generation vinmakare.

Vi är fantastiskt glada att få arbeta med Org de Rac och Frank och vi ser fram emot flertalet spännande vinupplevelser med Franks viner.

Idag finns fyra fasta listningar från Ord de Rac på Systembolaget samt två viner i Beställningssortimentet. Senare i år kommer vi utöka med ett flertal viner från Org de Rac i beställningssortimentet.