Biff och svamppaj på grillen


Org de Rac Chardonnay
Fruktig smak med fatkaraktär, inslag av äpplen, brynt smör, päron, örter och apelsin Läs mer…
Du behöver
600g champinjoner
30g smör
Salt och peppar efter smak
1 knippe hackad persilja
400g biff (skivad och stekt)
100ml lökmarmelad
2 ark smördeg
50g smällt smör
Vad grillar våra vänner hos den ekologiska vinproducenten Org de Rac. Det skickade över ett par recept och denna smarriga grillrätt kan vi tacka Bethchen för!
Gör så här:
Skiva och stek champinjonerna med smör, persilja, salt och peppar tills all vätska har avdunstat från svampen. Ställ svampen åt sidan så att den svalnar.
Ta ett grillhalster och rulla ut ett blad av smördegsbladen direkt på ena sidan av gallret.
Sprid ut lökmarmeladen över smördegsbladet. Lämna två cm på varje sida. Toppa med biff, chmpinjoner och om det behövs, salt och peppar. Lägg sedan över det andra bladet av smördegsbladet.
Nyp ihop kanterna på smördegen, pensla med smör och kläm ihop gallret.
Lägg gallret på grillen. Vänd efter 2-3 minuter och fortsätt tills pajen har fått en fin färg och den är färdiggräddad.
Till dessa mustiga smaker rekommenderar vi Org de Rac Reserve Cabernet Sauvignon.