Clone Wars – Enligt Org de Rac

Hos vår ekologiska producent Org de Rac i heta Swartland, Sydafrika har teamet länge arbetat med upp mot 5 kloner av alla sina druvor. De har en hel uppsjö kloner av klassiska druvor där druvans karaktär kan skilja avsevärt i färg, smak och struktur.

Dessa kloner hålls separat ute i vingården såväl som i separata tankar och ekfat. Det krävs många tankar och fat, vilket är både kostsamt och arbetskrävande men det ger vinmakarna en unik möjlighet att med dessa komponenter skapa en så optimal blend som möjligt.

Industrin väljer oftast kloner med hög avkastning vilket inte alltid betyder kvalité. Hos Org de Rac kommer kvaliten alltid först och ett vin från Org de Rac består alltid av premium druvor. Org de Rac har även länge propagerat för att bättre druvor ska bli branschstandard.

Org de Rac har viner i alla stilar och budget och på den svenska marknaden finns idag 4 fasta listningar och ytterligare ett par till i beställningssortimentet.

Så här såg det ut tidigare i år när Org de Rac var i full fart med att skörda sina druvor!


Föregående inlägg
Nästa inlägg