Acquacotta – En rustik Italiensk soppa

Org de Rac Organic

Art.nr. 207301

Org de Rac Organic

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Smakrikt, fruktigt och balanserat vin med karaktär av mörka bär, plommon, peppar, kryddor, choklad och fat. Läs mer…


Du behöver

Acquacotta

2 msk olivolja
1 lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, pressade
1 morot, finhackad
1 stjälk selleri, finhackad
1/2 tesked salt
1/4 tesked svartpeppar
2 dl grönsaks- eller kycklingbuljong
1 dl vatten
1/2 dl konserverade tärnat tomater
1/4 dl riven parmesanost
1/4 dl hackad färsk persilja
4 stora ägg
4 skivor rostat bröd

Acquacottat är en enkel, rustik och tröstande rätt som är ett klassiskt exempel på italiensk cucina povera, eller ”fattigt kök” kulinariskt, som betonar att använda enkla, billiga ingredienser för att skapa smakrika och tillfredsställande måltider. Det är också en rätt som lätt kan anpassas till olika årstider och lokala ingredienser.”

  1. Värm olivoljan i en stor kastrull över medium värme.
  2. Tillsätt lök, vitlök, morot och selleri och fräs i 5 minuter eller tills de mjuknar.
  3. Krydda med salt och peppar.
  4. Tillsätt buljong, vatten och konserverade tomater. Koka upp, reducera sedan värmen och låt sjuda i 15-20 minuter.
  5. Ta kastrullen från värmen och rör ner parmesanosten och persiljan.
  6. Kläck försiktigt ett ägg ovanpå varje skål med soppa, eller utsprid om ni serverar i en större gryta.
  7. Sätt tillbaka kastrullen på värmen och täck. Låt koka i 2-3 minuter eller tills äggvitorna är stelna men gulorna fortfarande är rinnande.
  8. Servera soppan med rostat bröd.

I glaset har vi Org de Rac organic.

Hoppas det smakar!


Föregående inlägg

Makedonsk pizza