Makedonsk pizza


Q Malbec
Mycket fruktig smak med fatkaraktär, inslag av blåbär, sötlakrits, viol, björnbär, kakao och vanilj. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött Läs mer…
Du behöver
Makedonsk Pizza
500g vetemjöl
7g jäst
1 tesked socker
1 tesked salt
300ml varmt vatten
50ml olivolja
500g strimlor av nöt eller fläsk
2 lökar, fint hackade
2 vitlöksklyftor, pressade
2 cups riven fetaost
2 ägg, vispade
1 tesked paprika
1 tesked svartpeppar
1 tesked torkad oregano
Instruktioner:
- I en stor bunke, kombinera vetemjöl, jäst, socker och salt.
- Tillsätt långsamt det varma vattnet och oljan till de torra ingredienserna och rör tills degen samlat ihop sig.
- Knåda degen i ca 10 minuter eller tills den blivit mjuk och elastisk.
- Lägg degen i en smord bunke, täck med en fuktig trasa och låt den jäsa i ca 1 timme.
- I en stor stekpanna, fräs nöt eller fläskstrimlor med lök och vitlök. Ta bort eventuellt överflödigt fett.
- Sätt ugnen på 220°C.
- Kavla ut degen på mjölat bord till önskad tjocklek och skär ut långsmala pizzabottnar
- Lägg ut köttet på degbotten och lämna en liten kant runt kanterna.
- Strö över den rivna fetaosten, äggen, paprika, svartpeppar och oregano över köttet samt toppa med et par bitar kött.
- Rulla upp degen så att sidorna kommer up en bit, Lägg sedan på en plåt.
- Grädda i ca 20-25 minuter eller tills degen är gyllenbrun och osten och äggen är färdiga.
- Servera varm och njut av din hemgjorda pizza.