Makedonsk pizza

Q Malbec

Art.nr. 2664-01

Q Malbec

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Mycket fruktig smak med fatkaraktär, inslag av blåbär, sötlakrits, viol, björnbär, kakao och vanilj. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött Läs mer…


Du behöver

Makedonsk Pizza

500g vetemjöl
7g jäst
1 tesked socker
1 tesked salt
300ml varmt vatten
50ml olivolja
500g strimlor av nöt eller fläsk
2 lökar, fint hackade
2 vitlöksklyftor, pressade
2 cups riven fetaost
2 ägg, vispade
1 tesked paprika
1 tesked svartpeppar
1 tesked torkad oregano

Instruktioner:

  1. I en stor bunke, kombinera vetemjöl, jäst, socker och salt.
  2. Tillsätt långsamt det varma vattnet och oljan till de torra ingredienserna och rör tills degen samlat ihop sig.
  3. Knåda degen i ca 10 minuter eller tills den blivit mjuk och elastisk.
  4. Lägg degen i en smord bunke, täck med en fuktig trasa och låt den jäsa i ca 1 timme.
  5. I en stor stekpanna, fräs nöt eller fläskstrimlor med lök och vitlök. Ta bort eventuellt överflödigt fett.
  6. Sätt ugnen på 220°C.
  7. Kavla ut degen på mjölat bord till önskad tjocklek och skär ut långsmala pizzabottnar
  8. Lägg ut köttet på degbotten och lämna en liten kant runt kanterna.
  9. Strö över den rivna fetaosten, äggen, paprika, svartpeppar och oregano över köttet samt toppa med et par bitar kött.
  10. Rulla upp degen så att sidorna kommer up en bit, Lägg sedan på en plåt.
  11. Grädda i ca 20-25 minuter eller tills degen är gyllenbrun och osten och äggen är färdiga.
  12. Servera varm och njut av din hemgjorda pizza.

 


Föregående inlägg
Nästa inlägg