Balcica Tava – Gryta från Montenegro

Chinon Fabien Demois

Art.nr. 275901

Chinon Fabien Demois

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Fruktigt och friskt modernt vin i druv- och ursprungstypisk stil med inslag av svarta vinbär, blåbär, färska örter och lakritsrot. Läs mer…


Du behöver

Balcica Tava

600 g Kalvfilé, skivad
1 paprika, skivad
1 zucchini, skivad
1 gul lök, skivad
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk olivolja
2 msk balsamico
1 tsk oregano
2 st morötter, skivade
2 st ägg, vispade
Salt och svartpeppar

Denna gryta är en klassisk husmanskosträtt i Montenegro där kalvkött används, det går även att laga den med kyckling.

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 °
  2. Lägg kalvfilén i en stor gryta.
  3. Tillsätt paprika, zucchini, gul lök, morötter och vitlök.
  4. Blanda olivolja, balsamico, oregano, salt och svartpeppar och häll över grönsakerna och kalvfilén.
  5. Ställ tavlan i ugnen och grilla i ca 25-30 minuter eller tills kalvfilén är genomstekt.
  6. Ta ut tavlan ur ugnen, tillsätt de vispade äggen ovanpå kalvfilén och grönsakerna, och rör runt försiktigt så att äggen blandas med grönsakerna.
  7. Ställ tillbaka grytan in i ugnen och grädda i ytterligare 5-7 minuter tills ägget är stekt.
  8. Servera och njut!

I glaset Fabien Demois Chinon


Föregående inlägg
Nästa inlägg