Balcica Tava – Gryta från Montenegro


Chinon Fabien Demois
Fruktigt och friskt modernt vin i druv- och ursprungstypisk stil med inslag av svarta vinbär, blåbär, färska örter och lakritsrot. Läs mer…
Du behöver
Balcica Tava
600 g Kalvfilé, skivad
1 paprika, skivad
1 zucchini, skivad
1 gul lök, skivad
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk olivolja
2 msk balsamico
1 tsk oregano
2 st morötter, skivade
2 st ägg, vispade
Salt och svartpeppar
Denna gryta är en klassisk husmanskosträtt i Montenegro där kalvkött används, det går även att laga den med kyckling.
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 °
- Lägg kalvfilén i en stor gryta.
- Tillsätt paprika, zucchini, gul lök, morötter och vitlök.
- Blanda olivolja, balsamico, oregano, salt och svartpeppar och häll över grönsakerna och kalvfilén.
- Ställ tavlan i ugnen och grilla i ca 25-30 minuter eller tills kalvfilén är genomstekt.
- Ta ut tavlan ur ugnen, tillsätt de vispade äggen ovanpå kalvfilén och grönsakerna, och rör runt försiktigt så att äggen blandas med grönsakerna.
- Ställ tillbaka grytan in i ugnen och grädda i ytterligare 5-7 minuter tills ägget är stekt.
- Servera och njut!
I glaset Fabien Demois Chinon