Tarte Flambée med pumpa, fikon, bacon

Chinon Fabien Demois

Art.nr. 275901

Chinon Fabien Demois

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Fruktigt och friskt modernt vin i druv- och ursprungstypisk stil med inslag av svarta vinbär, blåbär, färska örter och lakritsrot. Ett aromatiskt vin med elegant tanninstruktur Läs mer…


Du behöver

Tarte Flambée

1 paket smördeg
250g Hokkaido pumpa
1 röd lök
2 fikon
1 msk vatten
100g crème fraiche  
60g tärnad bacon
10g gräslök
100g ricottaost
3 msk flytande honung
1/2 tsk chilliflakes
40g valnötter
salt
peppar

En tarte flambée är en fantastisk rätt som funkar utmärkt att bjuda på som snittar, eller som huvudrätt.

Gör så här:

Sätt ugnen på 220° (200° för varmluft) Skär pumpan i kvartar, skrapa ur frön samt skala dem. Skär sedan ca 0.5 cm tunna skivor av pumpan. Skala och halvera sedan löken och skär tunna skovor. Skär fikonen i lika tjocka skivor som för pumpan. Blanda allt tillsammans och skölj dem i vatten.

Lägg sedan ut smördegen på en bakplåt med bakplåtspapper. Pensla sedan ut crème fraiche jämnt över hela degen, lämna ca 1 cm till kanten. Salta och peppra.

Lägg sedan ut pumpa, fikon, rödlök samt bacon över hela plåten.

Ställ sedan in i ugnen och baka i ca 15-18 minuter. Under tiden så lägg ner ricottaost i en skål samt hacka gräslöken riktigt fint. Blanda med osten och salta och peppra efter smak. Mixa sedan honung och chilliflakes, salta och peppra, samt hacka valnötterna grovt.

Ta sedan ut plåten och lägg ut små skopor av ricotta och -gräslöksosten med hjälp av en tesked. Samt ringa över den heta honungen.

Servera direkt!

I glaset har vi en sval Chinon från Fabien Demois. Dess mjuka och bäriga smak tillsammans med lite örtighet matchar perfekt till denna läckra rätt!

Vill ni hellre dricka vitt så rekomenderar vi Villa Blanche Picpoul de Pinet.


Föregående inlägg