Pot au Feu- Fransk köttgryta

Les Pious Côtes du Rhône

Art.nr. 246901

Les Pious Côtes du Rhône

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Tydliga toner av mörka och röda bär och en ursprungstypisk kryddighet. Här finns även toner av lakritsrot och vilda örter. Ett välbalanserat vin med lång eftersmak som passar utmärkt till grillat och buffé. Läs mer…


Du behöver

Pot au Feu

1 kg rumpstek
300g märgben
1 liten purjolök
4 palsternackor
3 selleristjälkar
4 morötter
2 gul lök
10 svartpepparkorn
1 lagerblad
4 stjälkar rosmarin
4 stjälkar timjan
300g mjölig potatis
2 1/2 liter vatten
salt
peppar

Pot au Feu är en fransk klassisker som smakar underbart gott och som dessutom har billiga råvaror.

Gör så här:

Tvätta och skala alla grönsaker. Skär purjilöken i ca 5 cm långa bitar. Skär palsternacka och morötter i mindre bitar som ni halverar, spara de smala längre delarna. Hacka sellerin samt halvera löken. Hetta upp en gjutjärnspanna. Lägg ner den gula löken med skärsidan nedåt och rosta dem tills de nästan är brända. Ställ sedan ner märgbenen, svartpepparkornen, lagerblad, timjan samt rosmarin. salt och häll på kallt vatten. Låt allt koka upp och skumma av då och då.

Efter ett tag när allt kokar så lägg i köttet. Lägg på ett lock och låt allt sjuda i 90 minuter på medium värme. Lägg sedan i purjolök, palsternacka, morot, selleri och potatis och låt sjuda i ytterligare 30 minuter.

Lyft sedan ur köttet och skär det i skivor. Servera tillsammans med fonden och grönsakerna från grytan.

I glaset Les Pious


Föregående inlägg