Rappie-Pie


Les Pious Côtes du Rhône
Tydliga toner av mörka och röda bär och en ursprungstypisk kryddighet. Här finns även toner av lakritsrot och vilda örter. Ett välbalanserat vin med lång eftersmak som passar utmärkt till grillat och buffé. Läs mer…
Du behöver
Rappie Pie
2 kg potatis, skalade och rivna
500 g kyckling eller fläskkött, finhackat
1 stor gul lök, finhackad
2 morötter, skalade och rivna
1/4 cup färsk hackad rosmarin
2 teskedar salt
1 tesked svartpeppar
2 dl matlagningsgrädde
Rappie Pie är en fransk-kanadensisk maträtt som är perfekt att tillaga på rester eller som den är.
- Sätt ugnen på 180 grader C.
- Kombinera potatis, kött, lök, morötter, rosmarin, salt och peppar i en stor bunke.
- Tillsätt grädden och blanda väl tills allt är jämnt fördelat.
- Lägg smeten i en smord ugnssäker form och pressa ner den jämnt.
- Grädda i ugnen i ca 1 timme eller tills potatisen är mjuk och toppen är gyllenbrun.
- Servera varm med en sallad eller smörgås.
I glaset ett härligt gott glas Les Pious