Kalkonbröst med dragon, kapris, timjan och vitlök

Francisco Gómez

Art.nr. 225501

Francisco Gómez

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Ungdomligt, fruktigt och kryddigt med inslag av mörka körsbär, plommon och örter. Läs mer…


79 kr

Du behöver

Kalkonbröst

Kalkonbröstfileer
2 msk olivolja
Smör
10 blad Färsk dragon
10 kvistar av backtimjan
½ tsk torkad dragon
½ tsk torkad timjan
½ tsk paprikapulver
10 Kapris
2 stora klyftor Vitlök
3 Schalottenlökar, skivade
½ tsk Paprikapulver
½ liten mycket finhackad chili
Salt & Peppar
1 dl kycklingfond

Gör så här:

Förkoka schalottenlöken i 1-2 minuter beroende på storlek i lätt saltat vatten. Låt vila någon minut och halvera sedan.

Hetta upp olja i en grillpanna samt Rubba kalkonfiléerna med de torkade kryddorna och bryn. Efter några minuter tillsätt vitlöken, som dock inte får brännas vid. När filéerna nästan precis är genomstekta (de ska ha en innertemperatur på 72 grader) sänk då värmen lägg i löken och efter någon minut slå på kycklingfond.  Tillsätt en klick smör, resten av ingrediensera som inte får brännas vid och ös konstant med fonden över kycklingen samt ingredienserna.

Servera tillsammans med nykokt potatis, en klick crème fraiche och en fräsch sommarsallad.

Vinet till bör vara lite kraftigare då det är mycket smak i denna rätt samtidigt som det gärna få ha inslag av örter. Francisco Gomez blir här en perfekt matchning!