Pasta med vodka och parmaskinka

Les Pious Côtes du Rhône

Art.nr. 246901

Les Pious Côtes du Rhône

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Tydliga toner av mörka och röda bär och en ursprungstypisk kryddighet. Här finns även toner av lakritsrot och vilda örter. Ett välbalanserat vin med lång eftersmak som passar utmärkt till grillat och buffé. Läs mer…


Du behöver

Pasta med vodka

450 g. penne pasta
1 msk olivolja
1 hackad gul lök
3 hackade vitlöksklyftor
110 g hackad prosciutto
790 g krossade tomater på burk
2 ⅓ dl tomatsås
1 ⅛ dl vodka
2 ⅓ dl grädde
2 ⅓ dl parmesanost
1 ⅛ dl hackade färska basilikablad
¼ tsk. timjan
1 msk. hackad persilja
Salt & Peppar
1 tsk. Socker

Om ni dansade på 1980-talets disco-dansgolv så hade säkert många av er fått energi genom den då så trendiga vodkapastan. Denna pastarätt har idag fått en liten renässans och passar väldigt bra till vin från Côtes du Rhône!

 

Gör så här:

Koka pastan i en kastrull med saltat vatten i 10 minuter eller enligt anvisningarna på förpackningen. Dränera. Hetta upp oljan i en stor stekpanna eller annan kastrull. Fräs lök, vitlök, parmaskinka i 2 minuter.

Tillsätt krossade tomater och tomatsås. Rör om och låt sjuda i 5 minuter.

Tillsätt vodka och grädde och låt sjuda i 20 minuter. Krydda med basilika, timjan, persilja, salt och socker.

Smaka av och justera kryddningen efter behov. Rör ner den kokta pastan och parmesanosten och låt sjuda i 5 minuter.

Servera tillsammans med ett gott ekologiskt och hållbart vin från Côtes du Rhône; Les Pious!

TIPS: se guide vin som passar till pasta