Spaghetti Fruti di Mare

Vid-A Sauvignon Blanc

Art.nr. 2383-01

Vid-A Sauvignon Blanc

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig, något aromatisk, mycket frisk smak med inslag av päron, örter, krusbär och citrus. Läs mer…


Du behöver

Spaghetti Fruti di Mare

400g spaghetti
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 röd chili, urkärnad och finhackad (kan uteslutas för en mindre stark variant)
200g små bläckfiskar eller bläckfiskringar
150g räkor, skalade och rensade
150g musslor, rengjorda (använd bara de som är stängda före tillagning)
100g små scampi eller havskräftor
1 dl vitt vin
400g krossade tomater (kan vara från burk)
En näve färsk persilja, hackad
Salt och svartpeppar efter smak
Citronklyftor för servering

Instruktioner:

  1. Koka spaghetti enligt anvisningarna på förpackningen tills den är al dente. Spara en kopp av pastavattnet och dränera resten.
  2. Värm olivolja i en stor stekpanna över medelhög värme. Tillsätt vitlök och chili (om du använder det) och fräs i 1-2 minuter tills vitlöken är gyllene men inte bränd.
  3. Tillsätt bläckfisk och stek i 2-3 minuter. Tillsätt sedan räkor, musslor och scampi/havskräftor. Stek tills musslorna har öppnat sig och räkorna har blivit rosa – detta tar vanligtvis 3-5 minuter.
  4. Häll i det vita vinet och låt det koka upp. Låt det sedan sjuda i några minuter tills alkoholen har avdunstat.
  5. Lägg till de krossade tomaterna och låt blandningen sjuda i 5-7 minuter. Om såsen blir för tjock kan du tillsätta lite av det sparade pastavattnet för att tunna ut den.
  6. Smaka av med salt och svartpeppar. Tillsätt den kokta spaghettin till pannan och rör om väl så att pastan blandas med såsen.
  7. Servera direkt, toppat med färskhackad persilja och citronklyftor.

Buon appetito!


Föregående inlägg

Pinsa Romana