Tagliatelle med krämig kantarell- och baconsås


Villa Blanche Picpoul de Pinet
Fruktig smak med inslag av kiwi, krusbär, gula päron, honungsmelon, bivax, lime och mineral Läs mer…
Du behöver
Tagliatelle med krämig kantarell- och baconsås
300g tagliatelle
300g kantareller
100g rökt bacon
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 dl vitt vin
20g smör
2 msk mascarpone
1 citron
10g hackad persilja
salt
peppar
pastavatten
Denna rätt går att laga årets runt men blir lite extra smakrik nu under hösten då vi har tillgång till färska kantareller.
Gör så här:
Koka pastan, häll av och spar ca 1 dl av pastavattnet. Under tiden pastan kokar så rensa kantarellerna noga, om de är stora så skär dem i mindre bitar. Hacka, persiljan, lök och vitlök fint. Skär bacon i mindre bitar.
Hetta sedan upp olja i en stor stekpanna och stek kantarellerna i ca 5 minuter, tillsätt vitlök, lök och bacon och stek i ytterligare 3-4 minuter. Deglasera botten med det vita vinet och låt sjuda i ca 5 minuter eller tills allt vin har reducerats. Sänk värmen något, det är viktigt att det sjuder och inte kokar.
Tillsätt sedan pastavattnet, smör samt mascarpone och blanda väl. Tillsätt sedan pastan, riv citronzest över samt avsluta med persilja, salt och peppar.
I glaset Villa Blanche Picpoul de Pinet.