Pasta Vongole

Domaine de la Bournaire

Art.nr. 579901

Domaine de la Bournaire

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig, ungdomlig, mycket frisk smak med inslag av päron, gröna äpplen, mineral, örter, vita vinbär och citron. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller skaldjur. Läs mer…


109 kr

Du behöver

Pasta Vongole

1 kg hjärtmusslor
4 vitlöksklyftor
1 knippe bladpersilja
½ röd chili
500g linguine
3msk olivolja
50g smör
Flingsalt
Svartpeppar
1.5 dl vitt vin
1 citrons zest

Pasta Vongole är en lyxig och underbart god pasta med musslor.

Gör så här:

Lägg musslorna i rejält saltat kallt vatten, detta gör att de gör sig av med eventuell sand i skalet. Häll sedan av saltvattnet och skölj musslorna under kallt rinnande vatten. Kasta trasiga eller öppna musslor.

Hacka vitlök, persilja samt chili. Koka sedan pastan al dente enligt förpackningens instruktioner. Salta ordentligt.

Frös sedan olivolja, vitlök, hälften av persiljan tillsammans med smör i en stor kastrull. Tillsätt musslorna och låt allt koka ett tag.

Tillsätt sedan vitt vin, blanda väl och lägg på ett lock. Ånga sedan musslorna i 1-2 minuter.

Tillsätt sedan chili, den resterande bladpersiljan och citronzest. Lägg sedan i pastan i kastrullen och blanda runt väl.

Hoppas det smakar!

Till denna härliga rätt vill vi ha ett vin som passar bra till mat från havet,och vad passar då inte bättre än ett vin från Muscadet. Domaine de la Bournaire blir det perfekta valet med sin fruktiga, ungdomliga, mycket friska smak med inslag av päron, gröna äpplen, mineral, örter, vita vinbär och citron. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller skaldjur.

 


Föregående inlägg
Nästa inlägg