Pasta Vongole

Villa Blanche Picpoul de Pinet

Art.nr. 258801

Villa Blanche Picpoul de Pinet

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig smak med inslag av kiwi, krusbär, gula päron, honungsmelon, bivax, lime och mineral Läs mer…


Du behöver

Pasta Vongole

1 kg hjärtmusslor
4 vitlöksklyftor
1 knippe bladpersilja
½ röd chili
500g linguine
3msk olivolja
50g smör
Flingsalt
Svartpeppar
1.5 dl vitt vin
1 citrons zest

Pasta Vongole är en lyxig och underbart god pasta med musslor.

Gör så här:

Lägg musslorna i rejält saltat kallt vatten, detta gör att de gör sig av med eventuell sand i skalet. Häll sedan av saltvattnet och skölj musslorna under kallt rinnande vatten. Kasta trasiga eller öppna musslor.

Hacka vitlök, persilja samt chili. Koka sedan pastan al dente enligt förpackningens instruktioner. Salta ordentligt.

Frös sedan olivolja, vitlök, hälften av persiljan tillsammans med smör i en stor kastrull. Tillsätt musslorna och låt allt koka ett tag.

Tillsätt sedan vitt vin, blanda väl och lägg på ett lock. Ånga sedan musslorna i 1-2 minuter.

Tillsätt sedan chili, den resterande bladpersiljan och citronzest. Lägg sedan i pastan i kastrullen och blanda runt väl.

Hoppas det smakar!

Till denna härliga rätt vill vi ha ett vin som passar bra till mat från havet. Villa Blanche blir ett perfekt val med sin fruktiga, ungdomliga, mycket friska smak med inslag av päron, gröna äpplen, mineral, örter, vita vinbär och citron. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk eller skaldjur.