En härlig variant på den klassiska belgiska rätten Moules Frites där vi ersätter vitt vin med weissbier. Ölet ger musslorna en fyllig smak med toner av banan, kryddnejlika och en mild syra. Perfekt att servera med krispiga hemmagjorda pommes frites och en krämig aioli.
Musslor i vin är en klassisk rätt som även går under namnet moules mariniere. Även Moules Frites är en populär rätt men i detta recept har vi ugnsgräddat vitlöksbröd till.…
Clam Chowder är en musselsoppa som är vanlig i norra USA. I regel har den alltid musslor, potatis, och salt fläsk samt grädde eller mjölk. Det är en värmande soppa…
Pasta Vongole är en lyxig och underbart god pasta med musslor. Gör så här: Lägg musslorna i rejält saltat kallt vatten, detta gör att de gör sig av med eventuell…
Efter en lång sommar med många Moule Frites framför sig kan ibland suget efter musslor göra sig påmint. Här kommer ett lite annorlunda men enkelt sätt att äta musslor som…
Längesedan du rensade ur kylskåpet? I grönsakslådan hittar man ofta lite lök och vitlök som skräpar, en ensam morot och kanske någon annan rotfruktsstump? I kylskåpsdörren står kanske en öppnad flaska vitt vin som snart passerar sitt bäst-före-datum och i ett öppet paket bacon ligger några skivor kvar från frukosten. Kan det vara din kyl? Perfekt, då behöver du nästan bara köpa ett nät blåmusslor så är middagen spikad.
15 min, 2 personer
Börja skriva i textfältet här ovanför. Tryck på ESC för att avbryta.