Gratinerade musselhalvor och solsken från Kalifornien

Strato Grenache Rosé (Nyhet)

Art.nr. 2793-01

Strato Grenache Rosé (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Bärig smak med inslag av smultron, skogsbär, vattenmelon, blodgrapefrukt, örter och röda vinbär. Läs mer…


109 kr

Du behöver

Musselhalvor

1kg musslor
2 msk olivolja
0.5 dl ströbröd
2 hackade vitlöksklyftor
2 msk hackad persilja
1 tsk hackad timjan
1 krm cayenne
Salt och peppar
Citronhalvor

Efter en lång sommar med många Moule Frites framför sig kan ibland suget efter musslor göra sig påmint. Här kommer ett lite annorlunda men enkelt sätt att äta musslor som en tapas, perfekt som stående förrätt eller mingelsnacks!

Gör här:

Värm ugnen till 200°

Hetta upp hälften av olivoljan i en djup och bred kastrull på hög värme. Tillsätt musslor, lägg på ett lock och låt dem ånga i ca tre till fyra minuter tills de alla öppnat sig. Låt svalna och släng musslor som inte öppnat sig.

Ta sedan bort locket på musslan så en liten båt med musselköttet kvarstår. Bygg egna om musslor har släppt från skalet. Placera sedan på en bakplåt med bakplåtspapper.

Blanda sedan ströbröd, vitlök, persilja, timjan, cayenne i en liten bunke. Salta och peppra och blanda sedan i den resterande oljan.

Toppa sedan varje mussla generöst med denna ströbrödsblandning och baka i ugnen i ca 10 minuter tills de fått en fin gyllene yta.

Servera med citronhalvor och ät dem varma på direkten!

Till detta passar ett friskt, fräscht och bärigt rosévin från solmogna Kalifornien utmärkt!