Beurre Blanc och Muscadet en historiskt perfekt kombination!

Du behöver

Torskrygg med Beurre Blanc

4 bitar torskrygg
Blandade primörer i säsong.
Delikatesspotatis

Beurre Blanc
2 schalottenlökar, finhackade
1 msk vitvinsvinäger
1 dl vitt vin
3 dl vispgrädde
85g smör, rumstempererat
Citronjuice från ½ citron

Visste ni att den ursprungliga såsen Beurre Blanc härstammar från Nantes och att vinet som används i denna klassiska sås är Muscadet?

I denna klassiska rätt använder vi så klart ett vitt vin från Muscadet och det passar dessutom utmärkt till fisken!

Gör så här:

Lägg lök, vin och vinäger i en kastrull och koka upp försiktigt. Koka bort ungefär hälften av vätskan. Rör sedan i grädde och låd sjuda tills hälften av vätskan kvarstår.

Sila av och lägg i en ny kastrull. Vispa sedan i smöret under uppvärmning och se till att det inte kokar, smaka sedan av med salt, peppar och citron.

Baka torsken i ugnen på 125 grader tills den släpper i sina skivor eller vid en innertemperatur om 56°

Ånga primörerna och servera tillsammans med fisken och smörsåsen.

Hoppas det smakar!

 

TIPS: se guide vin som passar till fisk