Grillad torsk med sparris rostade pinjenötter och örtsås

Villa Blanche Picpoul de Pinet

Art.nr. 258801

Villa Blanche Picpoul de Pinet

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig smak med inslag av kiwi, krusbär, gula päron, honungsmelon, bivax, lime och mineral Läs mer…


Du behöver

Grillad torsk

800g torskrygg
1 knippe sparris
50g pinjenötter
1 citron
100g cocktailtomater i olika färger
Timjan
Bladpersilja
Salt och peppar
Färskpotatis (om ni är hungriga!)

Smörsås

2 schalottenlökar
1 msk vitvinsvinäger
2 dl vitt vin
1dl grädde
2dl fiskfond
200g smör

Nu är sparrissäsongen här så varför inte passa på att laga ett gott fiskrecept tillsammans med denna ädla primör nu när de är tjocka och fina!

Gör så här:

Rimma fisken två timmar innan du ska grilla. Lägg biten av torsk i saltat vatten. 2 msk salt till 1 liter vatten. Torka av fisken med hushållspapper innan grillning. Skär tomaterna i halvor och skär av biten längst ner på sparrisen. Stek sparrisen i några minuter i en stekpanna tillsammans med tomaterna. Smaka av med salt och peppar.

Rosta pinjenötterna i en stekpanna utan fett tills dem fått färg. Låt dem kallna för att sen krossa dem lite lätt. Det får gärna vara olika stora bitar.

Smörsås

Skala och hacka schalottenlöken. Blanda löken med vinäger och vitt vin i en kastrull och koka ner till ca hälften. Tillsätt grädde och fiskfond, koka på medelvärme tills det har kokat ihop. Tillsätt smör i mindre bitar under kraftig vispning. Smöret reder till en fin slät smörsås. Sila av och ha i dem hackade örterna. Smaka av med salt, peppar och citron om det behövs. Vill ni har lite citronsting så riv lite citronzest över samt garnera med en timjankvist

Hoppas det smakar!

Till denna rätt rekommenderar vi Villa Blanche Picpoul de Pinet