Citronbakad lammstek med ljummen färskpotatissallad och sparris

Org de Rac Organic Bag in box

Art.nr. 238908

Org de Rac Organic Bag in box

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Mycket fruktig smak med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, björnbär, choklad, kaffe och örter. Läs mer…


229 kr

Du behöver

Lammstek

Lammstek, urbenad med eller utan ben
Salt & svartpeppar
Citronskal, rivet av 2 citroner
Rosmarin
Timjan
Vitlök, 5 klyftor

Lammsky

Senor och eventuellt ben från lammet
Vitlöksklyftor, 2 st
Gula lökar, 2 st
Timjan, 1 liten kvist färsk
Rosmarin, liten kvist så det inte tar överhand.
Vitt vin, 4 dl
Buljong (färdig lamm eller kyckling) 4 dl
Tomat 3 st
Basilika ,1 kvist
Vinäger

Ljummen potatissallad

Färskpotatis
Schalottenlök. 2 st finhackade
Kaprisbär, 2dl
Zucchini, grilla och skär i mindre bitar
Sparris, kokta ca 1 min i saltat vatten och nerkylda i isvatten
Olivolja och vinäger
Basilika
Libbsticka
Persilja
Rivet citronskal, efter smak
Fyll på med valfria grönsaker och smaksättningar, paprika, morötter, kål, brytbönor, chili, dijonsenap, örter, rädisor mm

Gör så här:

Putsa lammet fritt från senor och en del fett (benar du ur ditt lamm själv så spara benet till såsen). Gnid in steken med övriga ingredienser utom citron, bryn sedan runt om  på grillen tills en fin färg uppås, gnid sedan in citronskalet.  Grilla/ugnsstek på indirekt värme på ca 90 grader tills du har en innertemperatur på ca 60-65 grader, beroende på hur rött du vill att köttet ska vara.

Bryn senor och ben i lite olja, tillsätt grönsaker (utom tomaterna) och låt bryna en stund. Häll av överflödig olja och tillsätt vin, buljong och örter. Koka i ca 30 min, sila och reducera tills du har en god sås. Red av med maizena vid behov. Tillsätt tomater och låt stå och dra. Sila igen och smaka av med vinäger, salt och peppar innan du serverar.

Koka färskpotatisen med lite lök, lagerblad, timjan och salt. Håll varm. Blanda den varma potatisen med övriga ingredienser och smaka av med salt & svartpeppar, skiva upp lammsteken och servera med skyn, grönsallad och ett gott bröd.

Till detta recept vill vi återigen rekommendera vårt Australiensiska vin The Great Bonza. The Great Bonza är ett kraftigt och nyanserat vin med inslag av svarta vinbär, mörka körsbär, lakrits och kaffe. Vinet blir en perfekt smakbrygga till detta läcka recept!