Rimmad torskrygg med gul curry och grönsaker

Spier Signature Sauvignon Blanc Semillon

Art.nr. 223401

Spier Signature Sauvignon Blanc Semillon

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig, något aromatisk smak med inslag av fat, krusbär, galiamelon, päron, bivax och citrus. Läs mer…


Du behöver

Rimmad torskrygg med gul curry och grönsaker

Torskfilé ca 200g per person
Gul curry pasta
1 burk kokosmjölk
Matolja att steka i
Aubergine
Morot
Röd paprika
Potatis
Rotselleri
Salt
Peppar

Rimma torskryggen genom att lägga ner den i ca 1,5 liter vatten med 1 dl salt. Ställ sedan in i kylen i 1 timme. Ta sedan ut torsken samt torka av alla sidor och låt den bli rumstempererad.

Stek sedan fiskfiléerna i smör och ge en snabb gyllene yta. Lägg sedan fisken i en ugnsform om tillaga fisken vid 150° i ca 15-20 minuter. Innertemperaturen skall vara 56 grader.

Medan fisken är i ugnen så hetta upp en djup stekpanna till medium värme och tillsätt matolja. Lägg i de smått skurna grönsakerna samt en vitlöksklyfta och tillaga tills de nästan är klara. Ta ur vitlöksklyftan efter ca 30 sekunder då den vid den tidpunkten släppt de flesta smakämnen.

Tillsätt sedan gul currypasta samt kokosmjölk och låt koka upp för att sedan sjuda ett tag tillsammans. Smaka av med salt och peppar.

Detta är en perfekt rätt där ni kan välja mellan ett flertal grönsaker som ni har hemma. Nästan alla sorters grönsaker går bra till denna rätt.

Till denna härliga rätt vill vi ha ett frisk och fräscht vin och då passar Spier Signature Sauvignon blanc Semillon perfekt.

Hoppas det smakar!


Föregående inlägg