Underbart god Räkquiche

Spier Signature Sauvignon Blanc Semillon

Art.nr. 223401

Spier Signature Sauvignon Blanc Semillon

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig, något aromatisk smak med inslag av fat, krusbär, galiamelon, päron, bivax och citrus. Läs mer…


79 kr

Du behöver

Pajbotten

250g mjöl
150g osaltat smör i tärningar
1 msk havssalt
2 msk finhackad rosmarin
1 medium ägg, slaget
3 tsk milk
Äggmjölk, 1 gula vispad med 2 tsk mjölk

Fyllning

15 tigerräkor, rensade och halverade
3 medium ägg
300 ml grädde
50 ml ketchup av hög kvalité
½ msk Tabasco
5 vårlökar, skurna och rensade
10 körsbärstomater, halverade
50g Parmesan, riven
Havssalt och nymald svartpeppar

Gör så här:

För att göra degen, lägg mjöl, smör, salt och rosmarin i en matberedare och kör den på medelhastighet tills blandningen liknar små fina brödsmulor. Tillsätt sedan ägg och mjöl under korta pulsintervaller till dess att degen har blivit ett. Forma sedan degen till en platt skiva och packa in i plastfilm och låt vila i kylskåp i minst 1 timme.

Värm ugnen till 190° (175° varmluft)

Rulla ut degen på en lätt mjölad yta och anpassa storleken på den till den ugnsform som ni avser använda. Lägg ett bakplåtspapper i degen och fyll sedan innehållet med torra ärtor eller bönor. Låt sedan pajbottnarna vila i kylen i ca 15 minuter. Grädda sedan pajen i ugnen i 15 minuter.

Ta ut papper och bönor och pensla sedan degen med ett vispat äggmjölk och ställ in i ugnen i ytterligare 3 minuter. Ta därefter ut pajbotten och ställ åt sidan. Minska värmen till 160° (145° varmluft)

Till fyllningen:

Vispa ihop ägg, grädde, ketchup, tabasco samt krydda med salt & peppar.

Lägg sedan i vårlöken samt körsbärstomaterna i pajbotten och fördela ut ett jämnt lager av räkorna. Avsluta med att slå på äggblandningen och strö över parmesanost.

Grädda i ca 25–30 minuter tills äggblandningen har stelnat och den fått en fin gyllene yta.

Låt pajen vila ett tag innan ni skär upp. Pajen smakar lika gott varm som kall.

Hoppas det smakar!

 


Föregående inlägg