Pad Thai med kyckling

Spier Signature Chenin Blanc

Art.nr. 7501901

Spier Signature Chenin Blanc

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Vinet är krispigt rent med tropiska fruktiga toner av grön guava, päron, äpple och en lätt hint av lichi. Vinet har en välbalanserad munkänsla och bra längd. Läs mer…


Du behöver

Pad Thai

125g Risnudlar
2-3 msk vegetabilisk olja
½ gul lök
2 vitlöksklyftor, finhackade
150g kycklingbröst/eller lår, i strimlor
2 ägg
3.5 dl böngroddar
1.2 dl tofu, skivad i ca 3cm skivor
0.6 dl salladslök, skuren i små bitar
0.6 dl finhackade jordnötter

Sås

1 ½ msk tamarindpure
3 msk brunt socker
2 msk fisksås
1 ½ msk ostronsås

Pad Thai, denna läckra rätt som blivit nästan lika vanlig som spagetti och köttbullar efter våra många resmål till Thailand. Pad Thai går att variera med en massa olika proteiner. Detta recept är med kyckling men det går självklart bra att variera med ett vegetariskt protein.

Gör så här:

Lägg nudlarna i en kastrull och häll över rikligt med kokande vatten. Låt dem sedan dra i det varma vattnet i 5 minuter. Häll sedan av dem i ett durkslag och skölj snabbt med kallt vatten. Låt dem sedan inte ligga mer än 5-10 minuter.

Blanda såsingredienserna i en liten skål. Hetta upp 2 msk vegetabilisk olja i en stor stekpanna. Tillsätt vitlök samt lök och tillaga i 30 sekunder. Tillsätt kycklingen och tillaga i ytterligare 1 ½ minut tills den nästan är genomlagad. Skjut sedan kycklingen åt ena sidan av stekpannan och tillsätt en skvätt olja om pannan känns torr. Knäck sedan ägg på den lediga ytan och blanda väl med en träslev. Mixa sedan ägg med kycklingen. Tillsätt därefter böngroddar, tofu, nudlar och sist såsen.

Blanda sedan allt i ca 1 ½ minut tills nudlarna har absorberat såsen. Tillsätt salladslök och hälften av jordnötterna. Blanda runt snabbt och ta sedan bort kastrullen från värmen.

Servera omedelbart och servera med jordnötter, limeskivor, chilliflakes samt ett par böngroddar.