Pad Thai med räkor
Art.nr. 258801
Villa Blanche Picpoul de Pinet
Fruktig smak med inslag av kiwi, krusbär, gula päron, honungsmelon, bivax, lime och mineral Läs mer…
Du behöver
Pad Thai med räkor
125g Risnudlar
2-3 msk vegetabilisk olja
½ gul lök
2 vitlöksklyftor, finhackade
200g räkor
2 ägg
3.5 dl böngroddar
1.2 dl tofu, skivad i ca 3cm skivor
0.6 dl salladslök, skuren i små bitar
0.6 dl finhackade jordnötter
Sås
1 ½ msk tamarindpure
3 msk brunt socker
2 msk fisksås
1 ½ msk ostronsås
Pad Thai, denna läckra rätt som blivit nästan lika vanlig som spagetti och köttbullar efter våra många resmål till Thailand. Pad Thai går att variera med en massa olika proteiner. Detta recept är med räkor men det går självklart bra att variera med ett vegetariskt protein.
Gör så här:
Lägg nudlarna i en kastrull och häll över rikligt med kokande vatten. Låt dem sedan dra i det varma vattnet i 5 minuter. Häll sedan av dem i ett durkslag och skölj snabbt med kallt vatten. Låt dem sedan inte ligga mer än 5-10 minuter.
Blanda såsingredienserna i en liten skål. Hetta upp 2 msk vegetabilisk olja i en stor stekpanna. Tillsätt vitlök samt lök och tillaga i 30 sekunder. Tillsätt räkorna och tillaga i ytterligare 1 ½ minut tills den nästan är genomlagad. Skjut sedan räkorna åt ena sidan av stekpannan och tillsätt en skvätt olja om pannan känns torr. Knäck sedan ägg på den lediga ytan och blanda väl med en träslev. Mixa sedan ägg med räkorna. Tillsätt därefter böngroddar, tofu, nudlar och sist såsen.
Blanda sedan allt i ca 1 ½ minut tills nudlarna har absorberat såsen. Tillsätt salladslök och hälften av jordnötterna. Blanda runt snabbt och ta sedan bort kastrullen från värmen.
Servera omedelbart och servera med jordnötter, limeskivor, chilliflakes samt ett par böngroddar.
Servera med ett glas Picpoul de Pinet Villa Blanche, ofta kallad södra Frankrikes Muscadet, så är vi hemma!
Hoppas det smakar!