Stir fry nudlar med räkor och grönsaker

Morandé Estate Reserve Sauvignon Blanc (Nyhet)

Art.nr. 2251

Morandé Estate Reserve Sauvignon Blanc (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Ungdomlig, något aromatisk, mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, grapefrukt, svartvinbärsblad, krusbär, fläder och nässlor. Läs mer…


Du behöver

Stir fry

200g äggnudlar
200g räkor, skalade och urtagna
2 msk matolja
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk färsk ingefära, fint riven
100g ärtor
1 röd paprika, skuren i tunna strimlor
100g sockerärtor, skurna i halvor
4 salladslökar, skurna i tunna skivor
1 stor morot, skuren i tunna strimlor eller skivad med en potatisskalare
2-3 msk sojasås
1 msk ostronsås (valfritt)
1 tsk sesamolja
1 msk hoisinsås (valfritt)
Chiliflingor eller färsk chili (efter smak)

 

Instruktioner:

  1. Koka äggnudlarna enligt förpackningens instruktioner tills de är al dente. Skölj med kallt vatten, dränera och ställ åt sidan.
  2. Värm matoljan i en stor gjutjärnspanna eller wok över medelhög värme. Tillsätt vitlök och ingefära och fräs i cirka 1 minut tills de blir aromatiska.
  3. Tillsätt räkorna till pannan och stek tills de blir rosa och genomkokta. Ta bort räkorna och ställ åt sidan.
  4. I samma panna, lägg till lite mer olja om det behövs. Tillsätt sedan paprika, ärtor, sockerärtor, salladslök och morot. Stek grönsakerna i 3-4 minuter eller tills de börjar mjukna men fortfarande har en krispig konsistens.
  5. Tillsätt de tidigare tillagade nudlarna och räkorna till pannan. Häll över sojasås, ostronsås, sesamolja och hoisinsås. Rör om noggrant så att allt blandas väl och blir genomvarmt.
  6. Smaka av med chiliflingor eller färsk chili efter smak.
  7. Servera genast, gärna med lite extra skivad salladslök eller sesamfrön på toppen för dekoration.

Smaklig måltid!

Till detta recept matchar vi gärna en krispig Sauvignon Blanc från Chile!

Föregående inlägg
Nästa inlägg