Räkor med vitlökssmörsås

Marlborough Estate Sauvignon Blanc Rosé

Art.nr. 602601

Marlborough Estate Sauvignon Blanc Rosé

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Torr, mycket frisk, aromatisk smak med inslag av röda vinbär, krusbär, smultron och svartvinbärsblad. Läs mer…


Du behöver

Räkor med vitlökssmörsås

450 gram räkor, skalade och rensade
3 matskedar smör
4 vitlöksklyftor, finhackade
Saft från en halv citron
1/4 dl färsk persilja, hackad
Salt och svartpeppar efter smak
Extra citronklyftor för servering
Ris, pasta eller rostat bröd för servering

En härlig sommarkväll brer sig över horisonten. Solens sista strålar dansar på havets yta, och den lätta brisen för med sig dofter av salt och friskhet. Det är precis den perfekta kvällen för en smakexplosion som förenar mat och dryck i en förtrollande symfoni.

På bordet står en tallrik med saftiga räkor Scampi, vars spröda textur och friska smaker av havet genast väcker aptiten till liv. De är perfekt tillagade i en harmonisk kombination av smör, vitlök och citron, vilket förstärker deras naturliga sötma och skapar en doftande, förförisk arom.

Låter det bra?, se receptet nedan.

Gör så här:

  1. Smält smöret i en stor stekpanna över medelhög värme. Tillsätt den finhackade vitlöken och sautera i cirka 1 minut tills vitlöken är doftande och lätt gyllenbrun.
  2. Tillsätt räkorna i stekpannan och stek dem i cirka 2-3 minuter på varje sida, eller tills de blir rosa och genomstekta.
  3. Häll i citronsaften över räkorna och rör om för att blanda. Låt det sjuda i ytterligare 1 minut så att smakerna blandas väl.
  4. Strö över hackad persilja och salta och peppra efter smak. Rör om för att fördela smakerna jämnt över räkorna.
  5. Ta bort stekpannan från värmen och servera räkorna i en djup tallrik eller skål. Servera med extra citronklyftor vid sidan för att pressa över räkorna vid servering.
  6. Servera räkorna med vitlökssmörssåsen tillsammans med ris, pasta eller rostat bröd för att suga upp den läckra såsen. Njut av dina räkor med vitlökssmörssås och citron som en förrätt eller huvudrätt!

Dessa räkor med vitlökssmörssås och citron att harmoniera väl med ett vin som är torrt, mycket friskt och aromatiskt med inslag av röda vinbär, krusbär, smultron och svartvinbärsblad. Kombinationen av smaker och texturer kommer att skapa en njutbar måltidsupplevelse.

Marlborough Estate Sauvignon Blanc blir en perfekt matchning!


Föregående inlägg
Nästa inlägg

Vinquiz om Loire