Kantarell tartelette

Org de Rac Chardonnay

Art.nr. 293001

Org de Rac Chardonnay

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig smak med fatkaraktär, inslag av äpplen, brynt smör, päron, örter och apelsin Läs mer…


99 kr

Du behöver

1 paket fryst mördeg
1 äggula
2 msk osaltat smör
3 vitlöksklyftor
¼ tsk salt
¼ tsk svartpeppar
2 msk timjanblad
2 msk vetemjöl
1.8 dl mjölk (Röd)
1 msk smör
½ dl fint skuren schalottenlök
650g färska kantareller
1 dl rucola sallad
1 dl riven gruyère

Värm ugnen till 200 grader samt klä en form med bakpapper. Skär skivor av smördegen och använd en gaffel för att göra små hål i degen. Pensla på äggula. Förbaka degen i 5 minuter.

Värm upp en stekpanna till strax över medium värme och smält smöret. Tillsätt schalottenlök och svampen och stek tills svampen tappat mycket vätska. (ca 5 minuter) Ta av från pannan och lägg åt sidan.

Gör en béchamelsås genom att först steka vitlöken mjuk på medium värme i smör i ca 3 minuter. Tillsätt mjöl, salt och peppar samt timjanbladen. Rör tills allt mjöl har absorberats av smöret. Tillsätt mjölken långsamt under konstant omrörning. Ta från värmen.

Sprid ut såsen över smördegsplattorna och lägg på svamp och lökblandningen samt rucula och gruyere. Baka i ugnen i ca 15 minuter tills kanterna är gyllene och all ost har smält.

Servera varm eller rumstempererat.

Till denna härliga rätt tipsar vi om ett trevligt vitt vin som bara väntar på att bidra med trevlig frukt, skön syra och bidra till att 1+1=3 Vinet är Org de Rac Reserve Chardonnay


Föregående inlägg