Krämig grönsakssoppa med rökt kolja

Villa Blanche Picpoul de Pinet (Nyhet)

Art.nr. 258801

Villa Blanche Picpoul de Pinet (Nyhet)

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig smak med inslag av kiwi, krusbär, gula päron, honungsmelon, bivax, lime och mineral Läs mer…


119 kr

Du behöver

Krämig grönsakssoppa med rökt kolja

4 filéer av rökt kolja
1 gul lök
2 purjolökar,
2 fasta potatisar
1 morot
30g smör
500 ml vatten
2 msk färsk grädde
persilja
Salt och peppar
500 ml mjölk, röd
3 pepparkorn, hela
2 lagerblad

En krämig och härligt len grönsakssoppa med rökt kolja är otroligt gott och en mysig rätt i dessa lite mörkare tider. Hittar ni inte rökt kolja så går det även bra med rökt lax eller makrill.

Vi frågade vår fantastiska producent Calmel & Joseph om de hade något gott recept till vårt vin Villa Blanche Picpould de pinet och visst hade de det! De hade även en film som visar hur denna rätt tillagas!

Gör så här:

Skala och hacka löken samt purjolöken, glöm inte att skölja bort eventuell jord. Låt dessa lökar svettas i smör i ett par minuter och tillsätt sedan potatisen samt den skurna moroten.

Täck sedan allt med vatten och låt koka i ca 15 minuter.

Sjuda mjölken tillsammans med pepparkorn samt lagerblad. Pochera koljan i mjölken i ca 5 minuter. Låt den svalna och plocka bort skinnet och bryt fisken i små bitar.

Tillsätt sedan fisken till grönsakerna tillsammans med två matskedar grädde och koka på låg värme i 5 minuter. Servera med hackad persilja samt ett glas Villa Blanche Picpoul de Pinet.

Hoppas det smakar.