Kyckling Arrabbiata och Bocanegra Monastrell

Bocanegra Monastrell (Nyhet)

Art.nr. 279801

Bocanegra Monastrell (Nyhet)

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Bärig smak med inslag av skogshallon, färska örter, körsbär, lakrits och blodapelsin. Läs mer…


85 kr

Du behöver

Kyckling Arrabbiata

6 kycklinglår, delade i lårfilé och ben
Salt & nymald svartpeppar
3 msk olivolja
1 stor röd lök, hackad
6 stora vitlöksklyftor, skivade
1 ½ tsk chilipuré, mortlad spansk peppar
1 lagerblad
1 gul paprika
1 liten poblano, grön peppar går även bra
1 msk tomatpuré
2,5 dl torrt vitt vin
1 burk skalade tomater
2 msk rödvinsvinäger
1 ½ msk torkad mejram

Gör så här:

Hetta upp ugnen till 225° C. Salta och peppra kycklingen. Hetta upp olja i en ugnsfast gryta och lägg ner kycklingen med skinnsidan nedåt. Tillaga kycklingen på medelhög värme i ca 7 minuter. Vänd en gång. Lägg sedan kycklingen på ett fat bredvid med skinnsidan upp.

Häll bort det merparten av fettet i pannan och spara ca 2 msk. Tillsätt lök, vitlök, chilipuré, lagerblad och rör till dess att löken har mjuknat.

Tillsätt sedan paprikan och pobleno och tillaga tills den även har blivit mjuk.  Rör sedan i tomatpurén och tillaga under omrörning i 1 minut. Tillsätt sedan vitt vin och låt koka i 2 minuter. Passa på att skrapa loss botten på pannan så att dessa smaker frigörs.

Tillsätt burktomaten, rödvinsvinäger samt mejram och låt allt börja sjuda.

Lägg sedan ner kycklingen med skinnsidorna upp och tillaga i ugnen i 35 minuter tills kycklingen är helt genomkokt.

Servera tillsammans med en krämig polenta och ett glas Bocanegra Monastrell från Francisco Gomez


Nästa inlägg