Balcica Tava – Gryta från Montenegro
Denna gryta är en klassisk husmanskosträtt i Montenegro där kalvkött används, det går även att laga den med kyckling. Gör så här: Sätt ugnen på 200 ° Lägg kalvfilén i…
Denna gryta är en klassisk husmanskosträtt i Montenegro där kalvkött används, det går även att laga den med kyckling. Gör så här: Sätt ugnen på 200 ° Lägg kalvfilén i…
Detta recept har Chouriço i sig vilket påminner om Spansk Chorizo men har en mer rökig karaktär. Det går bra med vanlig chorizo. Ni kan få lite rökighet genom att…
Chahohbili är en klassiskt och traditionell georgisk maträtt med kyckling, tomater och en behaglig hetta. Rätten smakar extra gott när tomater är i säsong. Krydda kycklinglåren med salt och peppar.…
Denna rätt görs traditionellt sätt med flankstek, men vi gillar att använda högrev, men bägge sorters kött går lika bra. Det blir lite fetare och mindre smakintensivt med högrev. Gör…
En Shakshuka är en härligt nordafrikansk gryta som i många fall äts som frukostmål men hemma hos producenten Domaine de Mouchon är det en återkommande favorit som går att variera…
Gör så här: Hetta upp ugnen till 225° C. Salta och peppra kycklingen. Hetta upp olja i en ugnsfast gryta och lägg ner kycklingen med skinnsidan nedåt. Tillaga kycklingen på…
Hacka paprika, lök och morot samt lägg dessa i en stor gryta tillsammans med ca 2 matskedar olivolja. Sautera i ca 2 minuter, tillsätt kycklingen, den torkade koriandern och resten…
Cabernet sauvignon är vad man skulle kunna kalla vinvärldens absolut största kändis, åtminstone när det kommer till röda viner. Många av våra viner består av eller är en blend med druvan. Nya Bousquet Reserve Cabernet Sauvignon är en blandning av den och merlot.
Börja skriva i textfältet här ovanför. Tryck på ESC för att avbryta.