Chahohbili – Georgisk kycklinggryta

Chinon Fabien Demois

Art.nr. 275901

Chinon Fabien Demois

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Fruktigt och friskt modernt vin i druv- och ursprungstypisk stil med inslag av svarta vinbär, blåbär, färska örter och lakritsrot. Ett aromatiskt vin med elegant tanninstruktur Läs mer…


Du behöver

Chahohbili

1,1 kg. kycklinglår med skinn & ben
Salta och peppar
6 msk olivolja
1 stor gul lök
1 röd paprika
740g-850 g tärnade San Marzano-tomater eller 1,6 kg färska tomater
1-2 jalapeños, skivade
1 liten chilipeppar
1 ⅛ dl hackad färsk koriander
2-3 pressade vitlöksklyftor

Chahohbili är en klassiskt och traditionell georgisk maträtt med kyckling, tomater och en behaglig hetta. Rätten smakar extra gott när tomater är i säsong.

Krydda kycklinglåren med salt och peppar.

I en stor tjockbottnad gryta, värm 4 msk olivolja på hög värme tills den blir rykande het. Lägg i den kryddade kycklingen och bryn på båda sidor. Ta bort kycklingen och ställ åt sidan.

Tillsätt ytterligare 2 msk olivolja i samma stekpanna och höj värmen till medelhög. Tillsätt den skivade löken och tillaga i ca 2 minuter. Lägg sedan i den skivade paprikan. Koka i ytterligare 3 minuter.

Lägg i de hackade tomaterna. (om du inte har säsongstomater använd färdigpackade tomater, helst av märket Pomi eller San Marzano). Täck grytan med ett lock och koka på medelvärme i 10 minuter.

Lägg tillbaka kycklingen i grytan och smaka av med salt. Börja med 1 tsk. Du kan lägga till mer senare efter eget tycke. Lägg tillbaka locket över grytan och koka kycklingen i ca 30 minuter till.

Tillsätt de skivade jalapeños, chilipeppar hackad koriander och pressad vitlök. Koka upp och ta bort från värmen. Servera varm med naanbröd till eller ett annat gott bröd.

 


Föregående inlägg
Nästa inlägg