Kyckling korma med basmatiris

Q Malbec

Art.nr. 2664-01

Q Malbec

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Mycket fruktig smak med fatkaraktär, inslag av blåbär, sötlakrits, viol, björnbär, kakao och vanilj. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött Läs mer…


Du behöver

Till korman

600 g kycklinglårfilé, skuren i bitar
1 gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, pressade
1 msk färsk riven ingefära
2 msk neutral olja eller ghee
1 tsk malen koriander
1 tsk malen spiskummin
1/2 tsk gurkmeja
1/2 tsk chili (valfritt)
1 tsk garam masala
1/2 tsk kardemumma (gärna från kapsel)
1 dl naturell yoghurt
1 dl vispgrädde
1 dl cashewnötter eller mandelspån (gärna blötlagda och mixade till pasta)
Salt efter smak
Färsk koriander till servering

Till riset

3 dl basmatiris
6 dl vatten
1/2 tsk salt

En krämig, mild och aromatisk indisk gryta med kyckling i en kryddig sås med yoghurt, grädde och nötter. Serveras med fluffigt ris – en perfekt comfort food som passar lika bra till vardag som fest.

Så gör du:

  1. Koka riset enligt anvisningarna.

  2. Hetta upp olja eller ghee i en stor panna. Fräs lök tills den är gyllene.

  3. Tillsätt vitlök och ingefära, fräs i 1 minut.

  4. Lägg i alla kryddor (förutom garam masala) och fräs i 30 sekunder.

  5. Tillsätt kycklingen och bryn den runt om.

  6. Sänk värmen, tillsätt yoghurt, nötpasta, grädde och salt. Låt småputtra i 15–20 minuter tills kycklingen är genomkokt och såsen tjocknat.

  7. Rör i garam masala mot slutet.

  8. Toppa med koriander och servera med ris.