Huli Huli Kyckling

Chinon Fabien Demois

Art.nr. 275901

Chinon Fabien Demois

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Fruktigt och friskt modernt vin i druv- och ursprungstypisk stil med inslag av svarta vinbär, blåbär, färska örter och lakritsrot. Ett aromatiskt vin med elegant tanninstruktur Läs mer…


Du behöver

Huli Huli Kyckling

1 kg kycklinglår, utan ben och skinn
1 dl brunt socker
1 dl sojasås
1 dl ananasjuice
1/4 dl ketchup
1/4 dl risvinäger
2 msk färsk ingefära, riven
3 vitlöksklyftor, pressade
1 msk sesamolja
1 msk vegetabilisk olja
1 tsk chiliflakes (valfritt)
Färsk koriander och limeklyftor till servering

Huli Huli kyckling är en klassisk hawaiiansk rätt som kombinerar sötma och sälta på ett fantastiskt sätt. Denna smakrika kycklingrätt marineras i en blandning av brun socker, sojasås och ingefära, och grillningen ger den en oemotståndlig karamelisering. Perfekt för sommarens grillfester, Huli Huli kyckling kommer att imponera på dina gäster med sin unika och läckra smakprofil. Servera den med grillad ananas och en fräsch sallad för en komplett måltid.

Instruktioner:

  1. Marinera kycklingen: I en stor skål, blanda brunt socker, sojasås, ananasjuice, ketchup, risvinäger, riven ingefära, vitlök, sesamolja och vegetabilisk olja. Tillsätt chiliflakes om du vill ha lite hetta.
  2. Lägg till kycklingen: Lägg kycklinglåren i marinaden och se till att de är helt täckta. Täck skålen med plastfolie och låt marinera i minst 2 timmar, helst över natten i kylskåp.
  3. Förbered grillen: Förvärm grillen till medelhög värme. Om du använder en kolgrill, se till att kolen är jämnt fördelad och glödande.
  4. Grilla kycklingen: Ta ut kycklingen ur marinaden och låt överflödig marinad rinna av. Spara marinaden för att använda som glaze. Grilla kycklingen i 6-8 minuter per sida, eller tills den är genomstekt och har en innertemperatur på 75°C.
  5. Glaze: Under tiden kycklingen grillas, häll den sparade marinaden i en kastrull och koka upp den. Låt sjuda i cirka 5 minuter tills den tjocknar något. Pensla kycklingen med glazen de sista minuterna av grillningen.
  6. Servera: Lägg upp kycklingen på ett serveringsfat och garnera med färsk koriander och limeklyftor. Servera gärna med grillad ananas och en fräsch sallad.

Hoppas det smakar!


Föregående inlägg
Nästa inlägg