Grillade kycklingspett med ananas


Vid-A Sauvignon Blanc (Nyhet)
Fruktig, något aromatisk, mycket frisk smak med inslag av päron, örter, krusbär och citrus. Läs mer…
Du behöver
Kycklingspett
910 g skinnfria kycklingbröst, skurna i lagom stora bitar
1 matsked olivolja
2 matskedar tamarin eller sojasås
2 msk chili vitlökssås
2 msk risvinäger, äppelcidervinäger kan också användas
3 matskedar honung
1 lime, saftad (ca 2 matskedar)
3/4 tesked rökt spansk söt paprika
1/2 tsk kosher salt
1 liten ananas, skuren i ca. 3 cm kuber
Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser minus kyckling och ananas i en skål. Lägg i den tärnade kycklingen i en återförslutningsbar fryspåse och häll i marinaden, spara 1/4 av marinaden för att pensla på spetten under grillning. Massera in marinaden i kycklingen och ställ i kylen i minst 6 timmar eller över natten om möjligt.
Efter att kycklingen har marinerat, förvärm grillen till cirka 200° C. Trä upp kycklingen och ananasen på metall- eller träspett.
Grilla spetten i cirka 3-4 minuter och vänd dem sedan och grilla ytterligare 3-4 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Pensla den återstående marinaden över spetten under de sista 1-2 minuterna av tillagningen.
Servera tillsammans med ris eller blomkålsris toppat med koriander och limeklyftor om så önskas.
I glaset Vid-A Sauvignon Blanc