Ugnsbakad torsk med citron och oliver

Spier Signature Sauvignon Blanc Semillon

Art.nr. 223401

Spier Signature Sauvignon Blanc Semillon

  • Sötma
  • Fyllighet
  • Fruktsyra

Fruktig, något aromatisk smak med inslag av fat, krusbär, galiamelon, päron, bivax och citrus. Läs mer…


79 kr

Du behöver

Ugnsbakad torsk med citron och oliver

900g torsk, eller annan vit fisk
2 dl torrt vitt vin
1 dl blandade oliver
zest från 1 citron
1 msk olivolja
salt och peppar
1/4 tsk paprikaflakes
3/4 dl hackad bladpersilja
Potatis eller ris

Sätt ugnen på 225 grader, (200 i varmluftsugn) Lägg fisken i en ugnsfast form och häll över vinet så att det täcker till häften av fisken. Fördela ut oliver och citronzest runt omkring och ringla olivolja över allt. Salta och peppra samt strö över paprikaflaken.

Rosta sedan i ugn tills fisken är genomkokt vilket tar ca 20 minuter. Ta sedan från värmen och strö över den hackade persiljan. Servera med potatis eller ris samt ett glas kall Sauvignon Blanc.

Det går även bra att tillsätta en klick smör om ni föredrar en sådan sås. Tillsätt den då innan fisken bakas.

Hoppas det smakar!


Föregående inlägg

Kalkon Fricassée