Kalkon Fricassée

Bocanegra Monastrell (Nyhet)

Art.nr. 279801

Bocanegra Monastrell (Nyhet)

  • Fyllighet
  • Strävhet
  • Fruktsyra

Bärig smak med inslag av skogshallon, färska örter, körsbär, lakrits och blodapelsin. Läs mer…


85 kr

Du behöver

Kalkon Fricassée

50g smör
100g skogschampinjoner, kvartade
1 msk vetemjöl
100 ml torr sherry, el torrt vitt vin
200 ml kyckling eller kalkonfond
150 ml grädde
800g kalkonkött
hackad persilja
Syltlök

En fricassée är en fantastisk fågelrätt som går utmärkt att göra på både kyckling och kalkon. Och gärna på rester från en tidigare middag. I detta snabba recept gör vi på kalkon som blivit över.

Denna variant gör vi på kalkon och om ni har lite torr sherry istället för vin så får rätten ytterligare en smakdimension.

Gör så här:

Hetta upp smör i en stekpanna tills det fräser och tillsätt svampen som får fräsa i 4-5 minuter tills de börjar mjukna. Strö över mjölet och rör runt så att det bildar en pasta. Tillaga ytterligare i ett par minuter. Häll sedan över sherryn eller det vita vinet och låt det bubbla i någon minut. Rör sedan i buljongen och sänk värmen så att det sjudar. Tillsätt sedan grädde samt smaka av med salt och peppar.

Tillsätt sedan kalkonen och låt den bli genomvarm. Ta sedan av värmen och strö över hackad persilja. Servera tillsammans med pasta, ris eller potatismos.

I glaset vill vi ha ett fruktigt och gott vin. Bocanegra Monastrell blir här en riktigt fin mat och vinmatchning.

Hoppas det smakar.


Föregående inlägg
Nästa inlägg